Főoldal Filmek Box Office: A rossz kritikák hatással voltak A Hangya és a Darázs: Kvantumánia nyitóhétvégéjére?
Filmek

Box Office: A rossz kritikák hatással voltak A Hangya és a Darázs: Kvantumánia nyitóhétvégéjére?

Nagy volt az izgalom, mivel a héten mutatták be a Marvel Moziverzum 5. fázisának első filmjét.

462
A Hangya és a Darázs: Kvantumánia
Forrás: Marvel Studios

A héten mutatták be a Marvel Studios legújabb produkcióját, amivel kezdetét vette a Marvel Moziverzum 5. fázisa. Nagyok voltak az elvárások, különösen a rosszabbra sikerült 4. fázis után, de a kritikák és a rajongói beszámolók alapján nem úgy indult a következő fázis, ahogy a stúdió szerette volna. De a kritikák vajon rossz hatással voltak A Hangya és a Darázs: Kvantumánia bemutatójára?

Nem, olyannyira nem, hogy ez volt a franchise legerősebb nyitóhétvégéje, minden várakozást felülmúlt A Hangya és a Darázs: Kvantumánia. Paul Rudd főszereplésével bemutatott folytatás 104 millió dollárt hozott az első néhány napban az amerikai mozipénztáraknál. A Variety beszámolója szerint a trilógia harmadik részének akár 118-120 millió dollár is összejöhet az Egyesült Államokban a hosszú hétvégén (mivel a hétfőn ünnepnap a tengerentúlon).

Az Államokon kívül szintén jól kezdett a film, A Hangya 3. része 121 millió dolláros bevétellel nyitott, ezzel a film globális összbevétele jelenleg 225 millió dollárra rúgott. Összehasonlításképpen a filmsorozat korábbi két részével, a legújabb rész mindhármat felülmúlta; az első film 2015-ben 57M dollárral kezdett, a folytatás 76 millió dollárral nyitott a kasszáknál.

Bár jól kezdett a mozikban, a franchise nem tartozik az MCU legsikeresebb címei közé, és elmaradt a Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott! erős kezdésétől is. Ryan Coogler legutóbbi filmje 181 millió dollárral nyitott, ettől egy hangyányival erősebb volt a Doctor Strange az őrület multiverzumában, és még a Thor: Szerelem és mennydörgés is erősebb volt.

Nagy volt a felhajtás, hiszen A Hangya 3. hivatalosan is elindította az MCU 5. fázisát, és a Disney+ sorozata után végre bemutatták Kangot, a Hódítót is. Kangról már sokat beszéltek, nem véletlenül, hiszen ő lesz a The Multiverse Saga főellensége, a következő években a Hódító variánsaival találkozhatunk, mielőtt elérkeznénk a Bosszúállók: A Kang-dinasztia eseményeihez.

James Cameron sikerfolytatása, az Avatar: A víz útja 6,4 millió dollárral a második helyen végzett. A film globális összbevétele már átlépte a 2,2433 milliárd dollárt, amivel megerősítette második helyét a Titanic előtt, amit két hete mutattak be újra a mozikban, feljavított verzióban. Ezzel a box office minden idők három legnyereségesebb filmjéből kettőt Cameron rendezett, az első helyen a 2009-es Avatar, a második helyen a Bosszúállók: Végjáték és a dobogó legalsó fokára fellépett az Avatar: A víz útja.

A Csizmás, a kandúr: Az utolsó kívánság továbbra is tartja magát a bevételi listákon, a tavaly bemutatott rajzfilm 5,3 millió dollárt hozott, és ezzel a harmadik helyen zárt a hétvégén. A Magic Mike utolsó tánca csak a negyedik helyre volt elég, az első ötöt pedig a Kopogás a kunyhóban zárta 3,9M dolláros jegybevétellel.

A Hangya és a Darázs: Kvantumánia
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Deadpool & Rozsomák
Filmek

Rekordbevétellel nyithat a Deadpool & Rozsomák

Történelmi jelentőségű lehet a Deadpool & Rozsomák nyitóhétvégéjre.

Avatar: A víz útja
Filmek

Milyen technológiákat használtak az Avatar: A víz útja készítésénél?

Az Avatar: A víz útja forradalmi újításokat hozott a vizuális effektek készítésében.

Godzilla x Kong: Új birodalom
Filmek

A box office jelentés szerint a Godzilla x Kong: Az új birodalom egy hétvége alatt megkereste az árát

A Titánok csúcsra törtek, Godzilla és Kong összehozta 2024 legnagyobb nyitóhétvégéjét.