Főoldal Filmek Box Office: A rossz kritikák ellenére A Halloween véget ér állt a jegybevételi listák élére
Filmek

Box Office: A rossz kritikák ellenére A Halloween véget ér állt a jegybevételi listák élére

A rossz kritikák ellenére Michael Myers és Laurie Strode leszámolására váltottak legtöbben jegyet.

373
A Halloween véget ér
Forrás: Universal Pictures

Múlt héten mutatták be a Halloween-franchise utolsó részét, és bár kritikusok a sárba tiporták a trilógia harmadik felvonását, de várakozásoknak megfelelően David Gordon Green rendezőtől A Halloween véget ér befejező filmje vitte el a koronát az amerikai jegypénztáraknál.

A Deadline értesülése szerint A Halloween véget ér a vártnál kevesebb, 41,2 millió dolláros bevétellel zárt a tengerentúlon a mozik jegypénztárjainál. Szépségtapasz lehet a stúdiónak, hogy ugyanazon a napon mutatták be a filmet a mozikban és a Peacock streaming szolgáltatón, cserébe viszont a platform eddigi legnézettebb filmje vagy sorozata lett. Sokan megkérdőjelezték a Universal Pictures döntését, hogy miért döntöttek az online bemutató mellett, hiszen a Warner Bros. visszatáncolt ettől a modelltől, nem vált be. Valószínűleg az sem segített a filmen, hogy pokoli rossz kritikákat kapott, és összességében 8M dollárral kevesebbel nyitott, mint elődje, a Gyilkos Halloween.

A horror világában egy másik produkció is jól teljesített. A Paramount Pictures még szeptember végén mutatta a Mosolyogj című filmet, ami várakozáson felül teljesített – Magyarországon az egyik legnézettebb film volt a listán ősszel. A harmadik hétre azonban 33%-ot csökken a film bevétele, 12,4M dollárral gyarapította a bevételt az Egyesült Államokban, így az amerikai összbevétele 41,2 millió dollárra nőtt. Hasonlóképpen, az Iconic által kiadott Terrifier 2, ami a beszámolók alapján rossz hatással van a nézőkre, többen elhányták magukat a nézőtéren. A film a második hétvégén 6%-os növekedést ért el, 850 000 dollárral zárt, eddig pedig összesen 2,2 millió dollárt forgalmaztak belőle.

A dobogó harmadik fokára a Krokodill állhatott fel 7,4M dolláros bevételével, a 4. helyen a The Woman King – A harcos végzett és 3,7M dollárral növelte a bevételt, míg az első ötöt az Amsterdam zárta.

David O. Russell Amsterdam című filmje sem teljesített jobban a 2. héten, és 2,89 millió dolláros (54%-os csökkenés) bevétellel 12 millió dollárra rúgott az összbevétel. Nem jól alakult a Spanok bevétele sem, a 3. héten mindössze 900 000 dollárt (58%-kal kevesebbet) hozott a stúdiónak, ezzel 10,8 millió dollárra nőtt a bevétele.

Kasszát nem sikerült robbantani múlt héten, viszont most fogják bemutatni Dwayne Johnson főszereplésével a Black Adam című filmet, ami becslések szerint 60-70M dollárral kezdhet a héten, november elején pedig újabb szuperhős érkezik, akkor kerül a mozikba a Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott!

A Halloween véget ér

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Godzilla x Kong: Új birodalom
Filmek

A box office jelentés szerint a Godzilla x Kong: Az új birodalom egy hétvége alatt megkereste az árát

A Titánok csúcsra törtek, Godzilla és Kong összehozta 2024 legnagyobb nyitóhétvégéjét.

Dűne: Második rész
Filmek

A Dűne: Második rész meghódította a jegypénztárakat, az első résznél is erősebben nyitott

Tarolt a Dűne: Második rész, jobb kezdésről nem is álmodhatott volna a...