Főoldal Filmek Box Office: A Hangya és a Darázs: Kvantumánia és a Kokainmedve vívott az első helyért, de melyik vitte a hétvégét?
Filmek

Box Office: A Hangya és a Darázs: Kvantumánia és a Kokainmedve vívott az első helyért, de melyik vitte a hétvégét?

Ne szórakozzatok egy fekete medvével, mert abból baj lesz! Bajban az MCU 5. fázisa?

524
A Hangya és a Darázs: Kvantumánia
Forrás: Marvel Studios

Annak ellenére, hogy a nyitóhétvégéhez képest 69%-kal visszaesett A Hangya és a Darázs: Kvantumánia bevétele a mozikasszáknál, még így is győzedelmeskedett a hétvégén. A Marvel Studios legújabb filmje egy hangyányival, 32 millió dollárral nyerte a második hétvégét szemben a Kokainmedve 23 millió dolláros bevételével, ami várakozáson felüli kezdés.

A Variety beszámolója szerint a Hangya-franchise harmadik részével a stúdió a legnagyobb visszaesést könyvelheti el. Csak a viszonyítás kedvéért a Thor: Szerelem és mennydörgés 67%-os visszaesését, míg a Fekete Özvegy nézettsége 67,8%-kal csökkent a második hétvégére, amiben nagyszerepet játszott az, hogy a premierrel egyidőben a Disney+-on is elérhetővé vált a film. Az MCU legrosszabbra értékelt filmje az Örökkévalók, ami a nyitóhétvégéhez képest csak 62%-ot esett a második hétvégére, még az is jobban teljesített, mint az MCU legújabb filmje, amivel az 5. fázis vette kezdetét.

Ez a nagy visszaesés részben a negatív kritikáinak köszönhető. Bár akadnak jó pillanatai a filmnek, különösen Jonathan Majors alakítását emelnénk ki Kang, a Hódító szerepében, de sajnos ez csak egy pozitívum a sok hibás döntés mellett. Jelen állás szerint a film tartja a 48%-os értékelést a Rotten Tomatoes-on, és csak az Örökkévalók előzi meg (negatív értelemben) 47%-os értékeléssel.

Globális viszonylatban A Hangya és a Darázs: Kvantumánia 364 millió dollárt hozott eddig, ebből 167 millió dollárt Észak-Amerikából, 196 milliót pedig a nemzetközi mozikból. A hét legnagyobb kihívója a Kokainmedve volt, ami várakozáson felül nyitott a mozikban. Észak-Amerikában 23 millió dollárt, a tengerentúlon pedig 5,3 millió dollárt hozott. Világviszonylatban a film 28,4 millió dollárnál tart, és ha tudja tartani ezt a következő hétre, akkor már jövő héten megtérülhet a 35 millió dolláros költségvetés (a marketinget leszámítva).

A héten mutatták be a Jesus Revolution című filmet, ami 15,5 millió dollárral a harmadik helyen végzett, és a várakozásokat felülmúlva majdnem megduplázta az elemzők által várt 6-7 millió dolláros bevételt. A mozifilm alig 15M dollárból forgott, a történetben pedig egy ifjúsági lelkészt és tanítását ismerhetjük meg, akik részt vesznek az evangéliumi keresztény mozgalomban, ami az 1970-es évek elején végigsöpört Dél-Kalifornián.

Az Avatar: A víz útja és a Csizmás, a kandúr: Az utolsó kívánság 4,7 millió, illetve 4,1 millió dollárral zárta az első öt helyet. Az Avatar: A víz útja, amely immár minden idők harmadik legnagyobb bevételt hozó filmje, globális összbevétele 2,267 milliárd dollárra nőtt.

Kokainmedve
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Deadpool & Rozsomák
Filmek

Rekordbevétellel nyithat a Deadpool & Rozsomák

Történelmi jelentőségű lehet a Deadpool & Rozsomák nyitóhétvégéjre.

Godzilla x Kong: Új birodalom
Filmek

A box office jelentés szerint a Godzilla x Kong: Az új birodalom egy hétvége alatt megkereste az árát

A Titánok csúcsra törtek, Godzilla és Kong összehozta 2024 legnagyobb nyitóhétvégéjét.