Close


Közelgő események

Filmek

Box Office: A Galaxis Őrzőinek egy hét kellett, hogy legyőzzék a Hangyát

Mérföldkőhöz érkezett A galaxis őrzői: 3. rész, ami nem sikerült Hangyának és a Darázsnak.

Box Office: A Galaxis Őrzőinek egy hét kellett, hogy legyőzzék a Hangyát
  • PublishedMay 15, 2023

Két hete mutatták be James Gunn legújabb szuperhősfilmjét, ami a várakozásoknak megfelelően nyitott a kasszáknál, és ráadásul még kritikákban is pozitívan fogadták. Erős kihívó nélkül, a Galaxis Őrzőinek sikerült megtartani az első helyet, és A galaxis őrzői: 3. rész lenyűgöző második hétvégi kasszasikerrel zárt, 60,5 millió dolláros amerikai bevétellel és 528 millió dolláros globális bevétellel zárt a kasszáknál.

A Comscore jelentése szerint A galaxis őrzői: 3. rész mindössze 49%-kal maradt el a nyitóhétvége 114 millió dolláros bevételétől. Összehasonlításképpen: ez sokkal jobb, mint A Hangya és a Darázs: Kvantumánia 69%-os, a Thor: Szerelem és mennydörgés 67%-os, a Fekete Özvegy 67,8%-os, valamint az Örökkévalók 62%-os visszaesése az első héthez képest. Egy másik összehasonlításban ez viszont már annyira nem jó, mint a Super Mario Bros.: A film 41%-os bevételcsökkenése volt.

A filmben a Galaxis Őrzői hattyúdalát láthatják a rajongók, mivel a csapatot most láthatjuk utoljára ebben a felállásban. Mordály tragikus eredetére választ kapunk a filmből, továbbá a nagyszerű akciójelenetek és effektek, valamint James Gunn szívvel-lélekkel megírt története remek befejezéssel szolgál.

A Super Mario Bros.: A film, amely már több mint 1,2 milliárd dollárt hozott a globális jegypénztáraknál, 13 millió dolláros amerikai bevétellel a második helyen végzett.

A Könyvklub: A következő fejezet, amelyben Jane Fonda, Diane Keaton, Candice Bergen és Mary Steenburgen játszik, a harmadik helyen végzett a nyitóhétvégén, 6,5 millió dolláros amerikai bevétellel. Az Evil Dead Rise 3,7 millió dollárral a negyedik helyen végzett, az Are You There God? It’s Me, Margaret. 2,5 millió dolláros észak-amerikai bevétellel zárta az első ötöt.

Evil Dead Rise
Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.