Főoldal Filmek Box Office: A Creed III. kiütötte a Hangyát, soha ilyen erősen nem nyitott még sportfilm az Egyesült Államokban
Filmek

Box Office: A Creed III. kiütötte a Hangyát, soha ilyen erősen nem nyitott még sportfilm az Egyesült Államokban

Nagyot ment a Creed III. az első hétvégén, minden várakozást felülmúlt Adonis Creed legújabb meccse.

502
Creed III
Forrás: MGM

Amellett, hogy a Creed III. 100,4 millió dolláros jegybevételével uralta a globális hétvégi jegyeladásokat a mozikasszáknál, a nyitóhétvége rekordját is beállította, miközben az Egyesült Államokban minden idők legnagyobb sportfilmes debütálását sikerült összehoznia Michael B. Jordan bemutatkozó filmjének.

A Variety beszámolója szerint a Creed III. 58,7 millió dollárt hozott az amerikai mozikban, és ezzel megdöntötte az előrejelzéseket, amelyek szerint a film 36-40 millió dollárral nyitott volna első hétvégén a mozikban. Ez a remek teljesítmény elég volt ahhoz, hogy túlszárnyalja az eredeti Creed 29,6 millió dolláros kezdését és a Creed II. 35,5 milliós debütálását. Amerikán kívül is jól nyitott a film. A Creed III. további 41,8 millió dollárt hozott és jó úton halad, hogy megtérüljön a 75 millió dolláros gyártási költség és a további marketingköltségek. A franchise harmadik filmje egyben a legdrágább is, hiszen az első film 35 millió dollárba került, a második pedig 50 millió dollárra rúgott.

Michael B. Jordan rendezői debütálása igencsak lenyűgöző, hiszen ő alakítja Adonis Creedet, a Rocky-filmek legendás Apollo Creedjének fiát. Jordan, Jonathan Majors és Tessa Thompson játszik nagy szerepet, illetve ez az első olyan film az úgynevezett Rocky-verzumban, amelyben nem szerepel Sylvester Stallone.

Ha már a lenyűgöző alakításoknál tartunk: Majors abban a ritka megtiszteltetésben részesült, hogy a hétvége első és második helyezett filmjében – a Creed III. részében és A Hangya és a Darázs: Kvantumániában – is főszerepet játszhatott. A Marvel Studios legújabb filmje 12 millió dollár körüli bevételt hozott, és az előző hétvégéhez képest újabb nagy, 61%-os visszaesést produkált a kasszáknál. A trilógia befejező része 186 millió dollárt keresett Amerikában, és ezzel túlszárnyalta az eredeti film 180 millió dolláros bevételét, és ha tartani tudja ezt, akkor hamarosan meglehet a második rész is.

Világviszonylatban A Hangya és a Darázs: Kvantumánia mindössze 420 millió dollárt keresett eddig, és valószínűleg nem fogja tudni megdönteni a nemzetközi bevételeket. Az első film 519 millió dollárt hozott, a folytatás pedig 622 millióval zárta a pályafutását.

A Kokainmedve tartja magát, és 11 millió dollárral a harmadik helyen végzett az amerikai mozikban, globálisan pedig már 52 millió dollárnál jár. A Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba -To the Swordsmith Village a negyedik helyen zárt 10,1 millió dollárral, a Jesus Revolution pedig 8,3 millió dollárral zárta az első ötöt.

A Hangya és a Darázs: Kvantumánia
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Godzilla x Kong: Új birodalom
Filmek

A box office jelentés szerint a Godzilla x Kong: Az új birodalom egy hétvége alatt megkereste az árát

A Titánok csúcsra törtek, Godzilla és Kong összehozta 2024 legnagyobb nyitóhétvégéjét.

Dűne: Második rész
Filmek

A Dűne: Második rész meghódította a jegypénztárakat, az első résznél is erősebben nyitott

Tarolt a Dűne: Második rész, jobb kezdésről nem is álmodhatott volna a...