Morbius

Box Office: A borzalmas kritikák és rajongói beszámolók ellenére a Morbius állt a bevételi listák élére

A borzalmas beszámolók és kritikák ellenére győzőtt a Morbius.

Többszöri halasztás után múlt héten a Sony Pictures végre műsorra tűzte legújabb Marvel-projektjüket. Sokan már az első előzetes után aggodalomnak adtak hangot, majd ez felerősödött, amikor a stúdió többször is eltolta a premiert – a koronavírus-járvány ellenére is. Az első rajongói kritikák lesújtóak voltak, de a kritikusok sem kegyelmeztek a Jerad Leto főszereplésével forgatott filmnek.

A Morbius 39,1 millió dolláros jegyeladással biztosította győzelmét hétvégén az amerikai jegyeladási listák élén. A Variety beszámolója szerint a Sony legújabb szuperhősfilmje a nemzetközi jegypénztáraknál további 44,9 millió dollárral gazdagodott, így a globális bevétel 84 millió dollárra emelkedett. A Jared Leto nevével fémjelzett film gyártási költsége nagyjából 75 millió dollárra tehető, ami messze elmarad a legtöbb szuperhősfilm árától.

Emellett jóval kevesebb bevételt hozott, mint a Sony Pictures két másik képregényfilmje a világjárvány alatt, a Pókember: Nincs hazaútt és a Venom 2. – Vérontó. A Pókember 260 millió dollárral nyitott, a Venom pedig 90 millió dollárral kezdett.

Nyilvánvalóan egy kevésbé ismert karakter Morbius, mint a Pókember vagy a Venom, ami tovább nehezíti az adaptáció sorsát a kasszáknál. Erre rátesz még egy lapáttal, hogy a Morbius neve mellett jelenleg 17% szerepel a kritikákat összesítő Rotten Tomatoes oldalán.

A The Lost City, a Sandra Bullock és Channing Tatum főszereplésével készült film a dobogó második fokára állhatott fel 14,8M dollárral, miután múlt héten legyőzte a Batman című filmet. A film bevétele ezzel már 54,5M dollárra nőtt a tengerentúlon.

A Sötét lovag legújabb története a mozivásznon 10,8 millió dollárral a harmadik helyre ért fel. A Batman az amerikai jegypénztáraknál 349 millió dollárt tapossa már, világszerte pedig már 710,5 millió dollárt is átlépte. Az első öt helyre felért még az Uncharted és a Jujutsu Kaisen 0: The Movie zárta, ebből előbbi 3,6 millió dollárt, illetve 1,9 millió dollárt termeltek.

Morbius
Total
2
Shares
Previous Article
Emilia Clarke

Fény derülhetett Emilia Clarke karakterére a Titkos Invázió című sorozatban

Next Article
Disney+

Magyarországon az indulás napját és az árazást is bejelentette a Disney+

Related Posts