Batman

Box Office: A Batman második hete uralja a bevételi listákat a moziknál

A Batman megállíthatatlan a jegypénztáraknál.

Március első hétvégéjén mutatták be a Sötét Lovag legújabb kalandját a mozikban, és természetesen mindenki Matt Reeves filmjére volt kíváncsi a nyitóhétvégén. Az érdeklődés nem csökkent a második hétre sem, ugyanis a Batman második hetet is behúzta. Észak-Amerikában a jegybevétel 66M dollárt hozott, hasonlóan teljesített a nemzetközi piacon is, ahol további 66,6M dollárt értékesítettek a filmből. Ha globális vonatkoztatásban nézzük, akkor a mozifilm összbevétele már elérte a 463,2M dollárt.

A Variety beszámolója szerint a Batman 41%-os visszaesést produkált a nyitóhétvégéhez képest. Nagyon erősnek számít a film, hiszen a premierfilmek általában ennél nagyobb százalékben esnek vissza a második hétre, nem ritka az 53-71%-os bevételi csökkenés sem. Emlékezzünk csak vissza a nyáron bemutatott Fekete Özvegy című filmre, ami a fölényes nyitóhétvége után brutálisan nagyot zakózott a bevételi listák élén. De más.

Ezzel a hétvégével a Batman a 2022-es év legnagyobb bevételére tett szert, és a Pókember: Nincs hazaút 792M dolláros amerikai bevétele után a második legtöbb bevételt termelt mozifilmje a pandémia utáni időszakban. És ha már a Pókember: Nincs hazaút című filmnél tartunk, 4,07 millió dollárral az 5. helyen végzett a múlt héten, de még így is sorozatosan 13. hete tartja magát a box office lista első öt helyén.

Tom Holland főszereplésével forgatott másik nagy film, az Uncharted 9,2 millió dollárral zárt a második helyen, s ezzel az amerikai bevétel már elérte a 113 millió dollárt. Globálisan a PlayStation exkluzív videojáték-adaptációja pedig közelít a 300M dollárhoz.

Igazi ritkaságszámba tartozik egy élő esemény a filmszínházakban, és a BTS Permission to Dance on Stage című koncertfilmje 7 millió dolláros jegyeladással a harmadik helyen zárt. Szenzációnak számít, ha figyelembe vesszük, hogy a filmet nagyjából 800 moziban játszották, szemben a Robert Pattinson főszereplésével forgatott Batman-filmmel, amit 4 417 moziba játszanak Észak-Amerikában. A 4. helyen a Katonadolog végzett 5,3M dollárral főszerepben Channing Tatum-mal.

Batman
Total
1
Shares
Previous Article
William Hurt

71 éves korában elhunyt az Oscar-díjas William Hurt, a Marvel Ross tábornoka

Next Article

SOROZATSZEMLE: A szokásos Netflixes játékidőt megtörő Love, Death & Robots

Related Posts