Főoldal Filmek Box Office: A Barbie negyedik hete megállíthatatlan a mozikban
Filmek

Box Office: A Barbie negyedik hete megállíthatatlan a mozikban

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Barbie, de az Oppenheimer is szépen menetel előre.

137
Barbie
Forrás: Warner Bros.

Greta Gerwig Barbie című filmjét még július végén mutatták be a mozikban, és amellett, hogy a bemutatótól számított négy hétben uralta a jegyeladásokat az amerikai bevételi listán, a Warner Bros. Discovery filmje hivatalosan is átlépte az 500 millió dolláros bevételi határt Észak-Amerikában.

A Comscore jelentése szerint a Barbie dominanciáját nem lehet megállítani se tengerentúlon, se nemzetközileg, hiszen újabb 33,7 millió dollárt hozott múlt hétvégén az amerikai mozikból. A Mattel rózsaszín babavilágát bemutató adaptáció remeklését jól mutatja az is, hogy hétről hétre csak 36%-kal csökkent a bevétel. Eddig a Barbie 526,30 millió dollárt keresett Észak-Amerikában és 1,18 milliárd dollárt világszerte.

Azzal, hogy a Barbie átlépte az 1 milliárd dolláros bevételi határt, Greta Gerwig rendezőnő bekerült a rekordok könyvébe, mint az első nő, aki női rendezőként átlépte az egymilliárd dolláros határt.

Az Oppenheimer 18,8 millió dolláros amerikai bevétellel megőrizte második helyét. Christopher Nolan legújabb életrajzi drámája Észak-Amerikában 264,26 millió dollárt, világszerte pedig 649,02 millió dollárt termelt eddig a kasszáknál.

A Tini Nindzsa Teknőcök: Mutáns káosz 15,75 millió dollárral a harmadik helyen végzett, ami mindössze 44%-os visszaesést jelent a nyitóhétvégéhez képest – a filmet a tengerentúlon már két hete bemutatták, hozzánk csak múlt héten érkezett meg. A legújabb feldolgozás 72,78 millió dollárt hozott eddig Észak-Amerikában és további 94,7 millió dollárt világszerte.

A Meg 2: Az árok a negyedik helyre úszott fel 12,7 millió dollárral, a The Last Voyage of the Demeter pedig az ötödik helyen nyitott 6,5 millió dolláros észak-amerikai bevétellel.

Tini Nindzsa Teknőcök: Mutáns káosz
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Robert Downey Jr.
Filmek

Robert Downey Jr. majdnem szerepelt A sötét lovag-trilógiában

Robert Downey Jr. felfedte, hogy annak idején megpályázta a DC univerzum egyik...