Főoldal Filmek Box Office: A Barbie belépett az egymilliárd dolláros filmek táborába
Filmek

Box Office: A Barbie belépett az egymilliárd dolláros filmek táborába

Jason Statham cápavadásza és a Teknőc-tesók sem tudták megállítani Barbie-t a kasszáknál.

135
Barbie
Forrás: Warner Bros.

Július végén a Barbie és az Oppenheimer egyszerre borította lángba a világot, azóta pedig sikert sikerre halmoz a két mozifilm. Amellett, hogy a Barbie immár harmadik egymást követő hétvégét nyerte meg a bevételi listán Észak-Amerikában, a film világszerte hivatalosan is átlépte az 1 milliárd dolláros bevételi határt.

A Comscore jelentése szerint a Barbie 53 millió dollárt hozott Észak-Amerikában, és mindössze 43%-os visszaesést könyvelhetett el az előző hétvégéhez képest. A tengerentúlon Greta Gerwig filmjének bevétele hétvégén elérte az 459,38 millió dollárt, ezzel pedig az összesített jegyeladás újabb mérföldkőhöz érkezett.

A Barbie-film amerikai box office bevétele elég volt ahhoz, hogy feltartóztassa a cápaszörnyeteget, a Jason Statham főszereplésével forgatott Meg 2: Az árok című filmet, bár a folytatás 30 millió dollárral megszerezte a második helyet. A nemzetközi vizeken a Meg 2: Az árok további 112 millió dollárt keresett, így a globális összbevétel 142 millió dollárra rúgott, és mindezt úgy, hogy rettentően rossz kritikákat kapott a film.

Az Oppenheimer a harmadik helyre esett vissza azzal, hogy a harmadik hétvégén a mozikban költött 28,7 millió dollárral éppen csak nem tudta felülmúlni a Meg 2: Az árok című filmet. Christopher Nolan új filmje észak-amerikai összbevétele 228,56 millió dollárra emelkedett, világszerte pedig 552,94 millió dollárnál tart a film.

Az Oppenheimer egyben minden idők 8. legnagyobb IMAX filmje lett világszerte, és a második olyan film, ami Kína, Japán, Dél-Korea és Oroszország nélkül sikerült elérnie a 100 millió dolláros határt a kasszáknál.

A Tini Nindzsa Teknőcök: Mutáns káosz erősen kezdett az Államokban, a rajzfilm 28 millió dolláros amerikai jegyeladással kezdett a kasszáknál. Amerikán kívül másik 24 országban mutatták még be a Teknőcök legújabb feldolgozását, és további 8,5M dollárt hozott a stúdiónak, így ezzel a globális összbevétel 51,5 millió dollár lett. A filmet ezen a héten fogják bemutatni a hazai mozikban, de előjáróban már megtudtuk a külföldi kritikákból és beszámolókból, hogy ez lehet az idei év legnagyobb rajzfilmje, még a sokat emlegetett Pókember: A pókverzumon át sikerét is felülmúlhatják a Teknős-tesók.

Az első öt helyezettet a Disney Kísértetkastély című filmje zárta, amely második hétvégéjén 8,97 millió dollárt hozott a mozikban. A Kísértetkastély Észak-Amerikában 42 millió dollárt, világszerte pedig 59,6 millió dollárt hozott.

Oppenheimer
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Robert Downey Jr.
Filmek

Robert Downey Jr. majdnem szerepelt A sötét lovag-trilógiában

Robert Downey Jr. felfedte, hogy annak idején megpályázta a DC univerzum egyik...