x
Close


Közelgő események

Előzetesek

Bemutatták a Vaksötét 2. első, hátborzongató előzetesét, amiből a főhős kilétére is választ kaptunk

Végre bemutatták a Vaksötét 2. első előzetesét.

  • PublishedJune 30, 2021

A Vaksötét készítői, Fede Alvarez és Rodo Sayagues a halálból hozták vissza Stephen Lang karakterét, azt a Norman Nordstorm vak embert, aki kis híján mindenkivel végzett az első részben. Éveket kellett várnunk a 2016-ban bemutatott horror második részére, de nyáron végre jegyet válthatunk erre a kegyetlen második részre, amiben az első rész gonoszából csinálnak főszereplőt, hőst.

Az első részben mindenki alábecsülte a veterán vak öregembert, amiért sokan az életükkel fizettek. A most bemutatott Vaksötét 2. előzeteséből kiderül, hogy ezúttal a 11 éves Phoenix (Madelyn Grace) kislány mentora és védelmezője lesz Norman, lényegében ő lesz az a lány, akire mindig is vágyott. Nyolc évvel járunk az első rész hátborzongató eseményei után. Norman titokban tartja gonosz múltját Phoenixtől, miközben fejébe vette, hogy a túlélés minden csínyját binját megtanítja a lánynak. Egy nap azonban hívatlan vendégek jelennek meg, akik a kislányt szeretnék elrabolni, de Norman minden erejével azon lesz, hogy megmentse a lányt, s a betolakodókat megleckéztesse.

Az amerikai IGN készített interjút a két rendezővel, akik a lapnak elmondták, hogy a betörők nemcsak fizikai fenyegetést jelentenek rá és a kislányra nézve, de arra kényszerítik Normant, hogy szembenézzen a múltban elkövetett szörnyű tetteivel. Míg az első részben Norman volt fölényben, addig a második filmben fordul a kocka, és a betolakodók lesznek túlerőben. Most ő az, akinek minden erejére és képességére szüksége lesz az életben maradásért.

Akárcsak Alvarez, Sayagues is úgy gondolja, hogy Norman volt a legérdekesebb karakter az első filmből. Elmondásuk szerint, ha a Vaksötét univerzumát építeni szeretnék, akkor Norman Nordstrom történetét kellene felfedezniük. Lang karaktere egy mélyen sérült ember, aki újra és újra úgy érzi, hogy őt elárulta az élet.

Akárcsak az első résznél, Sam Raimi most is besegített producerként, a rendezői teendőket pedig Fede Álvarezre bízta, s egy korrekt slasher filmet tettek le az asztalra. Ha esetleg kétségeink voltak, hogy az első rész után miért kell folytatást készíteni, vagy merre lehet továbbvinni a sztorit, akkor minden félelmünket eloszlatja az első trailer.

A Vaksötét 2. részét augusztus 13-án fogják bemutatni a mozikban.

Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.