Főoldal Játékok Bemutatkozott a KotOR és a Mass Effect volt fejlesztőinek új játéka
Játékok

Bemutatkozott a KotOR és a Mass Effect volt fejlesztőinek új játéka

A BioWare volt fejlesztői Exodus címen új sci-fi szerepjátékot készítenek

350
Exodus
Forrás: Archetype Entertainment

Végre leleplezték az Archetype Entertainment készülő, új sci-fi játékát a The Game Awards keretében. A független stúdiót 2019-ben hozták létre a BioWare volt fejlesztői, miután kiléptek az EA-től. A csapat élén a Baldur’s Gate és Knights of the Old Republic játékok eredeti rendezője, James Ohlen áll, de számos más volt BioWare fejlesztői is átigazolt a csapathoz. Első játékuk Exodus címen érkezik, amely egy vadonatúj sci-fi szerepjáték lesz, amely a távoli jövőbe kalauzolja el a játékost. A játék kiadásért a Dungeons & Dragons és a Baldur’s Gate jogait birtokló Wizards of the Coast felel.

A bejelentéshez egy nagyon látványos CGI előzetest is kaptunk, amelyet a Blur stúdió készített az Archetype számára. A játék története a nagyon távoli jövőben, 40 ezer évvel később játszódik. Az emberiség még a 23. században elhagyta a Földet és a Centauri galaxisba telepedett meg. Itt új kolóniákat hoztak létre és egy új idegen fajjal (Celestials) találkoztak. A játékos egy felfedezőt alakít majd ebben a távoli galaxisban. Az előzetes alapján a játék története, stílusa egyértelműen a Mass Effect szériát idézi meg. A játékban Matthew McConaughey is szinkronizál majd egy fontos karaktert.

Az Exodus egy igazi BioWare-stílusú szerepjáték lesz. Új generációs konzolokra készül, egy történetközpontú, filmszerű kaland lesz, amely méltó a fejlesztők korábbi munkáihoz. A játék igazi műfaji örököse lehet a KotOR, Mass Effect, Baldur’s Gate és Dragon Age szerepjátékoknak. De nem csak a műfaja, hanem a játékmenet is megidézi majd ezeket a klasszikusokat. A játékos által létrehozott karakter csöppen bele egy új világba és konfliktusba. Ezt jól megírt történet és NPC társak egészítik majd ki. James Ohlen, az Archetype Entertainment társalapítója a következőket mondta az új szerepjátékról.

Az Exodus egy új, innovatív sci-fi világot vezet be, amely arra kényszeríti a játékosokat, hogy idővel szembesüljenek döntéseik következményeivel. A játékost az Utazó szerepében egy eredeti sci-fi univerzumba vezetjük be, egy olyan világba, amelyet hihetetlen részletességgel hoztunk létre díjnyertes sci-fi szerzőkkel együttműködve.

James Ohlen

A játék írója Drew Karpyshyn, akit a KotOR és Mass Effect játékok atyjaként is emlegetnek. A fejlesztők többsége volt BioWare alkalmazott, de a Naughty Dogtól is igazoltak át szakembereket. A szerepjáték egy nagyon érdekes időtágulásos elemet vezet be, amely köré épül majd a cselekmény. A játékos minden döntése kihatással lesz a történetre és olyan eseményeket idézhet elő, amely generációkon keresztül befolyásolják a szeretteiddel való kapcsolatot és az egész civilizáció sorsát. Az ambiciózus szerepjáték fejlesztése még korai fázisban van, de a világa már most kidolgozott és kellően érdekes ahhoz, hogy érdemes legyen várni rá. Megjelenési dátumról még nincs hír, PC-re, PS5-re és Xbox Series X/S-re érkezik majd.

Exodus
Forrás: Archetype Entertainment
Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu oldalán, majd ezt kibővítve folytatta a Rebo.hu felelős szerkesztőjeként.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Elden Ring Shadow of the Erdtree
Játékok

Bemutatkozott az Elden Ring első nagy kiegészítője

Idén nyáron érkezik a Shadow of the Erdtree című kiegészítő.

Tomb Raider I-III Remastered
Játéktesztek

Tomb Raider I-III Remastered teszt

Új külsőt kapott a klasszikus Tomb Raider-trilógia.

PlayStation Studios
PlayStation

Egy ideig nem várható nagyobb PlayStation-exkluzív játék a Sony stúdióitól

2025 márciusig nem érdemes God of War vagy Marvel’s Spider-Man szintű játékokat...