Főoldal Sorozatok Bejelentették, mikor érkezik a Fallout élőszereplős sorozatadaptációja
Sorozatok

Bejelentették, mikor érkezik a Fallout élőszereplős sorozatadaptációja

Nagy előzetes továbbra sincs, de legalább már tudjuk, mikor érkezik a Fallout.

386
Fallout
Forrás: Bethesda

Jó ideje nem hallottunk már semmit a sorozatról, de ma van a “Fallout-nap”, és ennek apropóján a várva-várt Fallout élőszereplős tévésorozata, amelyet Jonathan Nolan és Lisa Joy, a Westworld készítői fejlesztenek, végre megkapta az időpontot, hogy az Amazon Studios mikor fogja műsorra tűzni az első részt. Sajnos a bejelentés mellé csak egy vicces teaser videót mellékeltek, nagy előzetes továbbra sincs.

A sorozatot készítő Amazon még nem mutatta be a Fallout előzetesét a nyilvánosság előtt, de legalább már tudjuk, hogy mikor érkezik az adaptáció. A streaming óriás elárulta, hogy a Fallout – a Bethesda népszerű RPG videojáték franchise-ának élőszereplős adaptációja – 2024. április 12-én kerül bemutatásra, kizárólag a Prime Video platformon.

A bejelentést október 23-ára időzítették, amit egyébként a Fallout-rajongók “Fallout-napként” ismernek – ez a játékon belüli dátum jelzi a Nagy Háború kezdetét, amikor a világ lángba borult egy nukleáris robbanás következtében. Todd Howard, a Bethesda executive producere és a játék rendezője a sorozat executive producere, amelynek főszereplői Ella Purnell (Yellowjackets), Walton Goggins (Aljas nyolcas), Aaron Moten (Emancipáció), Moisés Arias (Staten Island királya), Kyle MacLachlan (Twin Peaks) és Sarita Choudhury (Homeland).

A premierdátum mellett (amelyet viccesen egy Pip-Boy felületén mutatnak be) az Amazon sajtóközleményében azt is közölte, hogy a sorozat egy eredeti történet lesz, amely Los Angeles egy jövőbeli, poszt-apokaliptikus változatában játszódik, és az adaptációra tekinthetünk majd úgy, mint a videójáték-franchise kanonikus kiegészítőjére. Azt egyelőre nem tudni, hogy hány epizódból áll majd a sorozat első évada, és azt sem, hogy a premiert követően milyen megjelenési ütemtervvel számolnak.

A videójáték-adaptációknak jelenleg jó szériájuk van – az HBO év elején mutatta be a The Last of Us című feldolgozást, amely óriási sikernek bizonyult, több díjat és nézettségi rekordot is bezsebelt. A sorozatok mellett a filmek is jól teljesítenek a feldolgozásoknál, ugyanis a Super Mario Bros.: A film pedig már egy hét után a legtöbb bevételt hozó videójáték feldolgozás lett a filmvásznon.

Magáról a Fallout-sorozatról sokat nem tudunk, eddig a legtöbb információt egy augusztusban kiszivárgott trailerből tudtuk meg. A rossz minőségű felvételen katonai járműveket, és több páncélos katonát láthattunk. Ez minden, amit eddig tudunk a sorozatról, de ha szerencsénk van, nem kell már sokáig várni a nagy előzetesre.

fallout 76 wastelanders screenshot 20191017192037 2 original
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Like a Dragon: Yakuza
Sorozatok

Még idén érkezik a Like a Dragon: Yakuza élőszereplős feldolgozása

A népszerű japán Yakuza-akciószéria lesz a stúdió következő feldolgozása.

Szárnyas fejvadász 2049
Sorozatok

Michelle Yeoh szerepelhet a Szárnyas fejvadász 2099 sorozatban

Az Oscar-díjas színésznő lehet az Amazon Prime új cyberpunk sorozatának főszereplője.