Főoldal Játékok Bátor koncepcióval érkezik a Steelrising
Játékok

Bátor koncepcióval érkezik a Steelrising

Elég volt a zsarnokságból.

179

A tegnapi Nacon Connect eseményen egy igazán egyedi és izgalmas projekt mutatkozott be a Steelrising személyében. A frissen bejelentett akció-szerepjáték a Spiders csapatánál készül, akik a Greedfall után újabb történelmi témát vesznek alapul.

A Steelrising története egy alternatív Párizsban játszódik, ahol az automatizált robotok látványa már szinte megszokottnak számít. A gonosz zsarnokként ábrázolt XIV. Lajos rabszolgasorba taszította a francia népet agresszív robotseregével, a kilátástalan helyzetben pedig egy forradalom érlelődik. Feladatunk a főhős, Aegis irányítása lesz, aki Marie Antoinette királyné személyi testőre, és ő maga is robot. Aegis célja, hogy megtalálja a robotok feltalálóját és megtanulja, hogy hogyan tudja legyőzni őket, és a nép élére állva véget vessen a szenvedésnek. Egy sötét, erős hangulatú előzetes is érkezett a bejelentés mellé.

Az eseményen a fejlesztők kommentárjait is hallhattuk, amiből több részlet is kiderült a játékról. Megtudtuk, hogy Párizs teljesen bejárható lesz, a városkép pedig nem fog nagyban eltérni a valóságtól, de érezhető lesz az automatizált környezet hatása. Nagy szabadságot kapunk majd a város bejárása során, szinte kivétel nélkül minden tereptárgyra felmászhatunk, és interakcióba léphetünk a lakosokkal is. Szó esett még a harcrendszerről is. Aegis teste lehetővé teszi, hogy szabályos arzenált hordjon magával, ugyanis a testébe épített fegyverekkel küzdhetünk majd. Hét különböző fegyvertípus közül választhatjuk ki, melyik illik leginkább stílusunkhoz, valamint Aegist is számtalan különböző fejlesztéssel láthatjuk el a történet felgöngyölítése alatt.

Az eddig látottak alapján kifejezetten ígéretes projektnek tűnik a Steelrising, érdemes lesz rajta tartani a szemünket. PlayStation 5, Xbox Series X és PC platformokra érkezik, a dátumot egyelőre nem árulta el a kiadó.

Szerző

2003 karácsonyán egy PlayStation 1-et találtam a fa alatt, és azóta se eresztenek a játékok, így a gamer rovat csapatát próbálom erősíteni.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Xbox Game Pass
Játékok

PlayStation és Nintendo konzolokra is jöhet a Game Pass?

A Microsoft minden elérhető képernyőre, eszközre eljuttatná az Xbox Game Pass szolgáltatását.

Dragon's Dogma 2
Játékok

Márciusban jön a Dragon’s Dogma 2

A Capcom nagy sikerű akció-szerepjátéka végre folytatást kap.

Cyberpunk 2077 Phantom Liberty
Játékok

Végleges, Ultimate kiadást kap a Cyberpunk 2077

A lemezes formában is kapható kiadás az alapjáték mellett a Phantom Liberty...

Baldur's Gate 3
Játékok

Új gyűjtői kiadást kap a Baldur’s Gate 3 és hamarosan Xbox-ra is megjelenik

A Larian Studios leleplezte a PC-re, PS5-re és már Xbox Series-re is...