x
Close


Közelgő események

Filmek

Bassam Tariq rendező a Marvel Studios kiszemeltje a Mahershala Ali főszereplésével érkező új Penge-filmre

Végre megvan az új Penge rendezője.

Bassam Tariq rendező a Marvel Studios kiszemeltje a Mahershala Ali főszereplésével érkező új Penge-filmre
  • PublishedJuly 20, 2021

A stúdió nagyon sokat időzött a tökéletes rendező megtalálásával, de a legújabb hírek szerint végül a Mogul Mowgli című film rendezőjére esett a választás. Külföldi lapértesülések szerint Bassam Tariq személyében készítik a Penge franchise legújabb részét. Az X-Menek mellett a híres vámpírvadász is feltűnik a Marvel Moziverzumban.

A Deadline értesülése szerint a Marvel Studios hónapokig tartó keresés után, s rengeteg tehetséges rendezőből végre kiválasztották azt, aki majd megvalósítja a Penge projektet. A portál szerint a szerződést még nem írták alá, de Bassam Tariq lehet az 5. fázis egyik új rendezője. A megbeszélésekre még március és június között került sor, több alkalommal is találkoztak a felek, miután döntés született. A projektet még 2019-ben a San Diego-i Comic-Con alatt jelentették be, de eddig nem történt sok előrelépés.

Állítólag Kevin Feige, a Marvel Studios elnöke és Mahershala Ali tavaly ősz óta több tucat jelöltet hallgatott meg, mielőtt Tariq-ra esett volna a választásuk. A rendező legismertebb műve a már említett Mogul Mowgli, aminek főszereplője Riz Ahmed. Ezt megelőzően fontolóra vették, hogy egy író-rendezőre bízzák a munkát, de később Stacy Osei-Kuffour íróra esett a választásuk, aki a forgatókönyvön dolgozik majd.

Ryan Coogler (Fekete Párduc, Fekete Párduc: Vakanda légy áldott), Chloe Zhao (Örökkévalók) és Nia DaCosta (The Marvels) után ő a negyedik színes bőrű rendező a Marvel Studiosnál. A diverzitás kiemelt hangsúlyt kapott az elmúlt időben, és Feige igyekszik mind a kamera előtt, mind a kamera mögött növelni a sokszínűséget.

Óriási lázban égünk az új Penge-film miatt, különösen azok után, hogy milyen új lehetőségek előtt nyílt meg az ajtó a 20th Century Fox felvásárlásával és a multiverzum bevezetésével. Reményeink szerint egy ponton a Szellemlovas és Mephisto is feltűnik a képernyőn.

Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.