Wide Screen
Image default
BRÉKING Játékok

Az utóbbi évek pár elbűvölő női főszereplője

Szerencsére manapság egyre több a jól megírt és vagány női karakter. Nőnap alkalmából összeszedtünk hát egy pár elbűvölő teremtést a játékok világából.

Szerencsére manapság egyre több a jól megírt és vagány női karakter. Nőnap alkalmából összeszedtünk hát egy pár elbűvölő teremtést a játékok világából.

 

Triss, Yennefer és Ciri

Három egymástól különböző, mégis leginkább együtt értelmezhető karakterrel kezdünk a Witcher csodálatos és veszélyes világából. A gyönyörű vörös agyafúrt boszorkány Triss Merigold, az orgona és egres illatában pompázó éj fekete hajkoronával rendelkező varázslónő Vengerbergi Yennefer. Kettejük talán egyetlen közös vonása, hogy odavannak a mi drága Geraltunkért. A játékosra van bízva, hogy melyikhez húz a szíve a Wild Hunt végigjátszása és románcai közben. A harmadik opció, tehát mindkettőnek csapni a szelet nem ildomos, gyorsan két szék között a földre kerülhetünk. Cirilla Fiona Elen Riannon röviden Ciri Emhyr van Emreis császára lánya és Geralt fogadott lánya egy igazi hamvas amazon. Vele szintén a harmadik rész végigjátszása során találkozhatunk, egy ideig a feladatunk megtalálni őt. Aztán átélhetjük az ő kalandjait a menekülése közben, ahogy kislányból nővé cseperedik. Mind a három szereplő kicsit más, viszont szerethető és remekül megírt karakterek. 

Lara Croft

A Crystal Dynamics új Tomb Raider trilógiájának természetesen a mi Laránk áll a középpontjában. A fiatal Croft lány a szemünk előtt cseperedik fel és válik a fiatal, elesett kislányból igazi érett és bátor NŐVÉ. Rengeteg erénye mellett többek között felsorolhatjuk az eszességét, a tettrekészségét, a jó szívét és nem mehetünk el a szépsége mellett sem. A kincsvadászok élete nem könnyű, főleg ha a világ megmentése a tét. Remekül viseli a nagy nyomást, igazi példakép lehet a gyengébb nem képviselői számára. Kapcsolata a barátaival, főleg Jonahval egy zseniális szál a történetben. Ugyan ez a trilógia lezáródott, viszont mi reménykedünk a Tomb Raider játékok folytatásában, főleg abban, hogy Lara továbbra is ilyen zseniális és szerethető karakter maradjon.

Chloe Frazer

Az Uncharted széria talán legkiemelkedőbb női karaktere, a Lost Legacy egyik irányítható főszereplője az Indiai-Ausztrál kincsvadász. Chloe egy végletekig kemény, azonban érzelmes és megértő karakter. Az édesapja halála után az ő örökségét volt hivatott továbbvinni, mely Ganesh Agyarának megtalálása volt. A Lost Legacy másik női karakterével, a volt Shoreline zsoldossal Nadine Ross-sal végül meg is találták azt. Azonban hatalmas erőfeszítések és áldozatok árán, amely próbára teszi az nők újdonsült barátságát. Többször felbukkant, mint Nathan szerelme, azonban a fiatalabb Drake inkább Elena Fisher felé kacsingatott. Az erős női szereplők egyik mintapéldája, független és érzéki. Szellemes, fondorlatos és keresi a bajt.

Ellie

A Last of Us című kultikus poszt-apokaliptikus játék egyik szereplője, a második rész főszereplője lesz. Ellie karaktere Lara Crofthoz hasonlóan kislány korától cseperedett fel a szemünk láttára a mogorva Joel oldalán. Egy igazi ártatlan, tudatlan gyermekből lett egy bátor, erős, rámenős és rettentetlen fiatal felnőtt. Joel azután került közelebbi (először érdek) kapcsolatba vele, hogy elveszítette saját lányát. Kettőjük köteléke hamar szoros lett, és gyakorlatilag Ellie lépett be a Sarah által hagyott űrbe az életében. Szorosabb kapcsolat fűzte Rileyhoz amit a Left Behind kiegészítőben láthatunk. A part II-ben már 19 éves lesz, meglátjuk mit tesz ez hozzá a karakteréhez. A túlélés kényszere által megkeményített kislány talán napjaink felfogásába is beilleszthető.

Aloy

A Horizon Zero Dawn robotdinói és fejletlen törzsei között jóleső változatosságot nyújt Aloy színes karaktere. Igazi kemény lány ő is, akinek szent elhatározása kideríteni mi is történt a világban, mitől lett ilyen fura. Olyan titkokat talál, hogy még a saját szemének sem hisz amikor megpillantja azokat. Szintén egy karakán nő, akinek azonban megláthatjuk az érzelmes oldalát is. Aloy képviseli az egyszerű embert ebben a elvarázsolt világban, aki kitaszítottsága ellenére is szeretne az ottani társadalom teljes értékű tagja lenni. Sokat hibázott, és rengeteget tették próbára a kitartását, de mindig tanúbizonyságot tett elhivatottságáról a célja felé.

Szerencsére sok-sok további királyabbnál-királyabb női főhős van manapság. A lista közel sem teljes csupán említésszerű, és szeretne tisztelettel adózni a hölgyek előtt ezen a napon.

Még több a témában...

A PlayStation vezetője elárulta, miért nem kap gyengébb változatot a PS5

Szarka Roland

Kapaszkodjatok meg, mielőtt elolvasnátok, mennyibe fognak kerülni a PlayStation 5 játékok

Kévés Bence Mihály

TESZT: eFootball PES 2021 Season Update

Szarka Roland

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat