Wide Screen
Image default
Játékok

Az utóbbi évek 5 legjobb szuperhősös játéka

Bemutatjuk Nektek az általunk legjobbnak tartott szuperhősös játékok ötös listáját!

A szuperhősös játék sosem volt egy könnyű téma. Nagyon sok elvárásnak meg kell felelni, értjük itt például a hitelességet, az élvezhetőséget, a világ felépítését… Pontosan talán ezen faktoroknak köszönhetően is, az utóbbi években nem voltunk elkényeztetve a DC és a Marvel világ ászaival videojáték piacon. Pár alkotásnak mégis sikerült elérnie azt a szintet, hogy az emberek felfigyeljenek rá és élvezzék is. Ezen kevés próbálkozást összeszedve lássunk hát az öt nekünk legjobban tetszőt!

5. Lego Marvel Super heroes 2

Lego játékokkal nehéz mellényúlni, viszont jó játékot is bonyolult készíteni belőle… Itt alapvetően többről van szó az előző mondat igazolásánál. Mondhatjuk ezt akkor is, ha az ilyen fajta műveknél nem feltétlen beszélhetünk tartalmas és izgalmas sztoriról. A gyerekkorunk érzéseivel játszik és simán megvesz minket ezzel a faktorral. Totálisan élvezhető, ahogyan a legtöbb Marvel karaktert összehozza. Az állítás itt is igaz, aki látott már egy LEGO játékot, az mindet látta. Összefoglalva egy kivételes kikapcsolódás az egész család számára, hisz a legkisebbnek ugyanúgy élvezetes és szórakoztató lesz, mint a legnagyobbnak.

4. The Punisher

Az előző játék szinte teljes ellentéte ez az egykori THQ mű. Egy lassan 15 éves alkotás ez, amely rengetegünkben gyermekkori emlékeket idéz fel… Helytelenül. Az előbbi helyezettnél fontos volt, hogy az egész család megtalálja benne a szórakozást. Ez az sztori viszont szigorúan 18+. Amit a kor fejlesztőitől el lehetett várni, a durvaságot tekintve, az megtalálható benne. A történet ismerős lehet, Frank Castle családját meggyilkolta a Mafia így megtorolja azt bármilyen áron. Az akkori követelményrendszerhez képest egy szép és izgalmas játék, amely mindenképpen megérdemli a helyét a listán. Megtorlásra fel!

3. Injustice 2

A Mortal Kombat játékokkal csodát tevő NetherRealm 2017-ben elkészítette a Injustice: Gods Amongs Us folytatását, amely a lehető legjobban sikerült! Értelmes történetszálat nehéz elhinteni egy verekedős játékban, főleg ha annyi szereplőt vonultat fel mint a fent említett alkotás. A stúdiónak mégis sikerült egy értékelhető történetszálat felvezetnie hozzá. Játékmenetben hozza a Mortal játékok minőségét. Úgy is, hogy égetően koncentráltak arra, hogy senki ne tekintse ezt a játékot egy egyszerű rebootnak. Az évben a Tekken 7 elől elvitte a legjobb fighting game díját is. A DC univerzum fanjainak és a bunyós játék műfajának rajongóinak mindenképpen ajánlott kipróbálni, ha eddig nem tették.

2. Batman Arkham sorozat

A következő két helyezettnél rengeteget kellett gondolkodni a rangsoroláson. Végre két AAA játék, amelynél szinte csupán az egyéni preferenciák döntenek. A Rocksteady 2009-ben adta ki a Batman Arkham Aslyumot, amivel elkezdte ezt a nagyszerű franchise felélesztését. De még hogy! Mind a négy Arkham játék zseniálisan sikerült. A listán együtt szerepeltetjük őket, hisz közösen adnak egy olyan egészet, melyet bármelyik rajongónak nehéz elfelednie. A helyszínek, a karakterek (igazi Joker és Harley Quinn…), a történet, a hangulat mind a helyén van, ezek összessége egy ütős mátrixot ad a játékosok kezébe. Batman újabb sztorijai megállják a helyüket a kor szinte összes játékával szemben. Hogyha pontoznánk (amit most nem teszünk), ez a sorozat maximális pontszámot kapna és simán elég lenne az első helyre ha…

1. Marvel’s Spider-man

…Ha az Insomniac és a Sony tavaly nem villantott volna ekkorát Spidey új kalandjaival New Yorkban. Az év játéka díjra is pályázott mű visszahozta a franchise jól megérdemelt hírnevét. Annyira jól sikerült, egy igazi “negatívumot” tudunk felhozni ellene, az pedig a PlayStation exkluzivitása. Ezt a játékot megérdemelné mindenki, minden platformon. A barátságos pókember sztorija a valaha készült legjobb játék ilyen témában, így sikerült felkúsznia a szuperhősős játékokat összegyűjtő listánk tetejére is. Reméljük a készülő Bosszúállók játék sikeresen letaszítja az első helyről, és kapunk megint egy olyan produktumot ami még Spidey kalandjánál is menőbb.

Van valami amit kihagytunk, pedig itt lenne a helye? Kommentben jelezzétek, számotokra melyik az utóbbi idők legjobb szuperhősös játéka!

Még több a témában...

Megjelenési dátumot kapott a Those Who Remain

Fonyódi Dávid

Új platformon hódít a Yakuza 0

Fonyódi Dávid

Bárki lehet Predator egy kicsit, ráadásul ingyen

Sinka Tamás

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Elfogad Tovább

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat

Kövess minket a Facebookon