Főoldal Filmek Az Uncharted producerét kérdezték, hogy készül a folytatás?
Filmek

Az Uncharted producerét kérdezték, hogy készül a folytatás?

Az Uncharted befejezése felvezette a folytatást, de mikor készülhet el?

348
Uncharted
Forrás: Sony Pictures

A Sony Pictures nagy keservesen, de tavaly télen elhozta a PlayStation egyik legnagyobb játékcímét a filmvászonra, de azóta néma csend ült a projektre. Most viszont jó hírt kaptunk, ugyanis az Uncharted folytatására készülhet, mivel a film egyik producere kifejezte, hogy a videójáték-adaptáció kereskedelmi sikere után folytatni szeretné Nathan Drake kalandjait a nagyvásznon.

Kalandok várnak még Nathen Drake-re és Viktor Sullivanre

A The Hollywood Reporter című lapnak adott interjújában Charles Roven producer elárulta, hogy szándékában áll egy újabb Uncharted-film elkészítése, és megerősítette, hogy “mindenképpen fontolgatja” a Naughty Dog népszerű PlayStation-sorozatának további filmes adaptációját, mert bőven maradt még mit elmesélni Nathan Drake és Viktor “Sully” Sullivan történetéből.

“Ó, igen! Nagyon jól éreztük magunkat annál a filmnél” – mondta Roven arra a kérdésre, hogy szeretne-e még egy Uncharted-filmet készíteni. “A rajongóknak nagyon tetszett a film, és azoknak, akik semmit sem tudtak a játékról, nekik is nagyon bejött a film. Szóval mindenképpen szeretnénk még egyet csinálni”.

Vegyes kritikákat kapott az Uncharted, a kritikusokat nem nyűgözték le úgy, mint a rajongókat. Sokan azt hozták fel a film ellen, hogy biztonsági játékot játszott a Sony, nem mertek nagyot vállalni az adaptációval, ennek ellenére sok olyan momentumot tartalmazott, ami ismerős lehetett a videójáték szerelmeseinek. A film globálisan 139 millió dollárral nyitott a nyitóhétvégén, és ez csak nőtt a rákövetkező hetekben. A box office adatai alapján végül 407,1 millió dollárnál állt meg világszerte.

A sikeres nyitóhétvégét követően Tom Rothman, a Sony Pictures Motion Picture Group elnök-vezérigazgatója kijelentette, hogy az Uncharted “a vállalat új sikeres franchise-a”, egy ilyen kijelentés után pedig sokan azt hitték, hogy küszöbön áll a folytatás híre, de a stúdió mindeddig hivatalosan nem adott zöld utat a második résznek.

A fejlesztési folyamat megjárta a hadak útját, minden ami történhetett a bemutató előtt, az összejött, de az Uncharted mégis úgy ért véget, hogy nyitva hagyta az ajtót a folytatás előtt: a befejezés és a stáblista alatti jelenetek egy újabb lehetséges kalandot sejtettek Tom Holland és Mark Wahlberg által alakított Nate-nek és Sullynak.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Naughty Dog
PlayStation

Min dolgozik a Naughty Dog?

Vajon új The Last of Us, Uncharted vagy valami teljesen új készülhet?

Uncharted
Filmek

Megszólalt Mark Wahlberg, hogy számíthatunk-e még az Uncharted 2. részére?

Két évvel az Uncharted bemutatója után még mindig nem tudni, készül-e folytatás...