Főoldal Filmek Az Uncharted kulisszák mögötti videóján Tom Holland arról mesél, “nagyon ijesztő” volt a repülőgépes kaszkadőrmutatvány
Filmek

Az Uncharted kulisszák mögötti videóján Tom Holland arról mesél, “nagyon ijesztő” volt a repülőgépes kaszkadőrmutatvány

Az már biztos, pokolian látványos lesz az Uncharted.

491
Uncharted
Forrás: Sony Pictures

Kevesebb mint egy hónappal az Uncharted című film bemutatója előtt a Sony Pictures egy kulisszák mögötti videóval állt elő. Tom Hollanddal bepillantást engednek az adaptáció kulisszái mögé a klipben, de többek között azt is elárulta, hogy “valóban ijesztő” volt a forgatás, és élete “legkeményebb akciójelenetét” vették filmre a PlayStation konzolcsalád egyik legismertebb játéksorozatának adaptációja során.

A szóban forgó klip nem más, mint a franchise leglátványosabb jelenetsorozata, amit már az első előzetesben is megmutattak nekünk, amikor a főhősünk egy teherszállító repülőgépből kizuhan a rakománnyal együtt. Miközben Holland a megpróbáltatásokról beszél, bejátszásokat látunk a háttérmunkáról, hogyan filmesítették meg ezt az ikonikus részt a videojátékból.

A sneak peek azt mutatja, ahogy Hollandet minden irányból kötelek tartják a magasban, a háttérben pedig mindent kékbe borítottak a vizuális effektusok utómunkára felkészülve. A legnehezebb az egészben, hogy mindezt nem a magasban, több méterrel a földtől a levegőben. A színész állítása szerint a felvétel készítéséhez 32 méter (100 láb) magasan kellett a levegőben lógnia, miközben a konténerbe kapaszkodott. A kaszkadőrmutatványt tetézte, hogy a doboz is pörgött, s egy életre szóló élmény volt felvenni ezt a mutatványt. Az sem tántorította el az ifjú angol színészt, hogy össze-vissza forgott a levegőben, sokszor azt sem tudta, merre van előre.

Mindent összevetve Holland szerint “majdnem minden nap” dolgoztak a jelenet felvételén “öt héten át”. Azt is elmeséli, hogy “nagyon ijesztő” volt a konténeres forgatás, de ugyanakkor, amiért ennyire rákészültek az akciójelenetre, előnyt is kovácsolt belőle, és a legjobbat hozta ki belőle.

Rengetegen felálltak a rendezői székből, míg végül Ruben Fleischer vállalta a feladatot. Előzetesen az adaptációról annyit tudunk, hogy a sztori túlnyomó részben a videojáték történetén alapszik, miközben Nathan Drake eredettörténetét kiegészítik. Nathan és mentora, a rutinos kincsvadász Victor “Sully” Sullivan (Mark Wahlberg) első találkozásának is szemtanúi leszünk, hogy útnak indulnak felfedezni életük legnagyobb kincsét. Mások mellett feltűnik még Antonio Banderas, Sophia Ali és Tati Gabrielle.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Pókember: Nincs hazaút
Filmek

Tom Holland eloszlatott minden aggodalmat a Pókember 4. részével kapcsolatban

Tom Holland üzent a rajongóknak, hogy jó kezekben a Pókember 4.

Naughty Dog
PlayStation

Min dolgozik a Naughty Dog?

Vajon új The Last of Us, Uncharted vagy valami teljesen új készülhet?