x
Close


Közelgő események

Filmek

Az újdonsült Han Solo, Alden Ehrenreich lehet az új Indiana Jones?

A LucasFilm hosszas dilemma után végre zöld utat adott az ötödik Indiana Jones-filmnek, de az sem kizárt, hogy további epizódok érkeznek.

Az újdonsült Han Solo, Alden Ehrenreich lehet az új Indiana Jones?
  • Publishedjúnius 23, 2016

A LucasFilm hosszas dilemma után végre zöld utat adott az ötödik Indiana Jones-filmnek, de az sem kizárt, hogy további epizódok érkeznek.

2012-ben, mikor a Disney felvásárolta a LucasFilmet, és vele együtt az összes franchise jogát, azonnal beindultak a találgatások, hogy nem csak Star Wars-t láthatunk újból a messzi-messzi galaxisból, hanem kedvenc régész professzorunk is visszatér. A felvásárlás befejezésével helyére került a puzzle, és egyenes utat kapott az Indiana Jones 5. Harrison Ford ebben még visszatér. Hogy vállal-e több részt, azt nem tudjuk, de már egy jelentkező van a 6-ra.

Számos kérdés felmerült már a filmnél, és talán a legtöbbet foglalkoztatott téma, hogy Harrison Ford egy filmet vállalt csak, vagy az élet nem áll meg, és sorozatgyártást kap a régészünk, de Ford nélkül. Spielberg rendező megerősítette, hogy Fordot nem fogják megölni a filmben. Felmerült tehát a nagy kérdés, ha nem Ford, ki más? A The Hollywood Reporter készített egy érdekes interjút a  Disney CEO-val, Bob Iger-rel, aki elárulta, már kiszemeltek egy új színészt a folytatásra, akivel hosszabb távon terveznek Indiana Jonesként.

Nos, jelenleg a rebootra fókuszálunk, vagy a folytatásra, és csak ezután a következő részekre. Visszahoztuk őt (Indiana Jonest), és majd kitaláljuk, hogy mi a következő lépés. Ezt úgy értem, hogy ez nem egy igazi reboot lesz, csak egy új nekifutás, olyan reboot féleség. Már magam sem tudom. Megszereztük Harrison Fordot Indiana Jonesnak a filmre. Mi a cél? Voltak megbeszéléseink, hogy milyen irányt vegyünk, de nem akarok belemenni ebbe. Nem hiszem, hogy felér majd egy Star Wars univerzumhoz, de többet is kihozhatunk belőle. Nem csak egyszeri Indiana Jones lesz.

Az Indiana Jones 5 2019-ben fog érkezni a 80 esztendős Harriosn Forddal. Kemény fickó, hogy bele mert vágni még ebbe. Már a Kristály koponya királyságában is elég öreg volt Ford, de jó volt látni őt Indy-ként. Isteni csoda, hogy az ötödik részt elvállalta, de a hatodik kalandban garantált, hogy egy fiatal színésszel találkozhatnak majd a nézők. Star Wars és Indiana Jones is a Disney kezében vannak, teljesen logikus lenne, ha az új Indy-t a Star Wars castingról választanák ki. Az már eldőlt, hogy a fiatal Han Solot Alden Ehrenreich alakítja majd, így felröppentek a pletykák, esetleg Indy-ként is feltűnik a vásznon. A stúdió döntése érthető, és logikus is lenne. Az ifjabb Han Soloval 2018-ban találkozhatunk először, így mindenki megbarátkozhatna Aldennel, mert Indy-ként is feltűnhet a közeli jövőben.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.