Főoldal Filmek Az Oscar-díjas rendezőnő dolgozik a Disney élőszereplős Bambi remake-jén
Filmek

Az Oscar-díjas rendezőnő dolgozik a Disney élőszereplős Bambi remake-jén

Egy másik klasszikus Disney-mesét dolgoznak fel élőszereplős formában.

462
Bambi

Mivel a tengerentúlon meglepően jól teljesít A kis hableány a kasszáknál, így csak idő kérdése volt, hogy a Disney mikor készít élőszereplős feldolgozást egy másik klasszikus meséből. A legújabb klasszikus, amely élőszereplős feldolgozást kap, a Bambi, a rendező pedig Sarah Polley (Women Talking) lesz.

A Disney egy másik klasszikus rajzfilmjét fogják hamarosan feldolgozni a filmvásznon, ugyanis a legújabb hírek szerint egy újabb élőszereplős (bár ezt a kijelentést vitatjuk, hogy mennyire helytálló használni ezt a kifejezést ezeknél a produkcióknál, amikor az összes főszereplő CGI lesz) filmklasszikus lépett a fejlesztés nagyon korai fázisába.

A Deadline értesülései szerint a Bambi élőszereplős feldolgozása már készül, és az elismert rendezőnő, Sarah Polley – aki nemrég a Women Talking című filmért a legjobb adaptált forgatókönyv Oscar-díját nyerte el – lesz a rendező, aki ezzel karrierje legnagyobb projektjét fogja irányítani.

A Bambi feldolgozásáról még 2020-ban olvashattunk, Geneva Robertson-Dworet és Lindsey Beer írókkal a fedélzeten, de sokáig nem beszéltek a készülő filmről, ezért nem lehetünk biztosak benne, hogy a bejelentett két író maradt a projektnél. Sokkal valószínűbb, hogy időközben lecserélték őket, és teljesen új írókat kapott a remake, s nulláról kezdték kidolgozni a film forgatókönyvét.

A történet Bambi, a kis szarvas borjú születésétől indul. Végigköveti az első lépéseit, első szavait, első kalandjait. Láthatjuk, hogyan ismerkedik meg az őt körülvevő szűkebb és tágabb környezettel, amiben hol édesanyja, hol kis barátai, Toppancs nyuszi és Virág, a borz segítenek neki. Bambi valójában a tévhittel ellentétben nem őz, hanem amerikai fehérfarkú szarvas vagy virginiai szarvas, amely nem összekeverendő az őzzel.

A Bambi 1942-ben bemutatott amerikai rajzfilm, amely Felix Salten azonos című regénye alapján készült, és a Disney ötödik rajzfilmje volt. Az animációs mozifilmet és a zenéjét Oscar-díjra jelölték. Amerikában 1942. augusztus 13-án, Magyarországon 1961. július 27-én, új magyar változattal 1993. június 4-én mutatták be a mozikban.

Az élőszereplős feldolgozás egyelőre nem kapott megjelenési dátumot.

5AF44A4BBE59771310950979BF578768D1FE36DFE19D69C824CD6448FE30B38F
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Vaiana Moana
Filmek

Kiszemelték az élőszereplős Vaiana főszereplőjét

Az új változatban nem tér vissza Auli'i Cravahlo.

gravity falls Rejtélyek városkája
Sorozatok

Visszatérhet a Rejtélyek városkája

Lehet, hogy egyszer még eltölthetünk egy újabb nyarat Gravity Fallsban?