Főoldal Filmek Az Oppenheimer lesz állítólag Christopher Nolan eddigi leghosszabb filmje
Filmek

Az Oppenheimer lesz állítólag Christopher Nolan eddigi leghosszabb filmje

A történet nagysága miatt kell az idő, hogy az Oppenheimer mindent bemutasson.

468
Oppenheimer
Forrás: Universal Pictures

Úgy tűnik, hogy kezd trenddé válni a hosszabb játékidő a blockbustereknél. A Puck News képviselője pénteken arról számolt be, hogy a 2023-as év egyik legjobban várt filmje, Christopher Nolan Oppenheimer című alkotása három órás lesz. Ez még nem a végső vágás, amennyiben beigazolódik ez az állítás, akkor a háborús dráma lesz Nolan leghosszabb mozifilmje.

A film játékidejével valószínűleg kibékülnek majd a rajongók, akik már megszokták, hogy a direktor szereti elnyújtani a cselekményt. Még 2012-ben A sötét lovag: Felemelkedés című film csak 164 perces volt, két évvel később az Csillagok között már 169 percig tartott, és a filmrendező más projektjei, mint az Eredet és a Tenet éppen csak meghaladták a 2 órás határt.

Ezen a héten mutatták be a Keanu Reeves nevével fémjelzett a 169 perces John Wick: 4. fejezet című filmet, az év elején pedig az Oscar-díjas Damien Chazelle 189 perces Babilon című filmjét Brad Pitt és Margot Robbie főszereplésével. Az abszolút csúcstartó az elmúlt időből az Avatar: A víz útja 192 percével, a Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott! 161 percesre sikerült. Szemmel látható, hogy az utóbbi években a kasszasikerek játékideje inkább 3 órához közelít.

Nem minden a játékidő, ugyanakkor az Oppenheimer egy masszív történetnek ígérkezik, szóval kell az idő. A film középpontjában J. Robert Oppenheimer (Cillian Murphy) áll, az az ember, akinek jelentős szerepe volt az emberiség egyik legnagyobb és legveszélyesebb fegyverének kifejlesztésében, ami nem más, mit az atombomba. A szereplőgárda tele van nagy nevekkel, ahogy már megszokhattuk a rendezőtől, aki csak A-listás színészekkel dolgozik. A főszereplőt alakító Murphy mellett Emily Blunt, Robert Downey Jr., Florence Pugh, Gary Oldman, Alden Ehrenheich, Rami Malek, Kenneth Branagh, Josh Hartnett és még sokan mások kapnak szerepet. Nolan előző háborús filmje, a Dunkirk több mint 500 millió dollárt hozott a mozikba, de az egy órával rövidebb volt.

Júliusban kiderül, hogy Nolan témaválasztása és szereplőgárdája újabb sikert hoz, vagy a szó rosszértelmében az Oppenheimer játékideje miatt bombaként robban a kasszáknál – a nagyobb játékidő miatt egy napon kevesebb teremben vetíthetik a filmet.

Az Oppenheimer premierje július 21-én lesz a mozikban.

Oppenheimer
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Oppenheimer
Filmek

Hány millió dollár ütötte Christopher Nolan markát az Oppenheimer és az Oscar után?

Mennyi volt Christopher Nolan fizetése az Oppenheimer után, ami tarolt az idei...

Christopher Nolan
Filmek

Christopher Nolan már a következő filmjén dolgozik, ami egy tévésorozat feldolgozása lehet

Az Oscar után Christopher Nolan már a következő film forgatókönyvét írja.

Oscar
BREAKINGFilmek

Oscar 2024: Íme a nyertesek listája

Kiosztották a legjobb filmeknek járó díjakat. Ők lettek az Oscar 2024 nyertesei.