Close


Közelgő események

Előzetesek

Az Oppenheimer előzetese már magyar szinkronnal és felirattal is elérhető

Az év legjobban várt filmje, az Oppenheimer új előzetese már magyarul is elérhető.

  • PublishedMay 11, 2023

A 2023-as év egyik legjobban várt filmje Christopher Nolan rendezőtől az életrajzi film, az Oppenheimer. Az atombomba feltalálásával elhíresült fizikus, J. Robert Oppenheimer életén alapuló 3 perces trailer bepillantást enged az emberiség legnagyobb fegyverének megálmodásába, hogyan készítették el az első atombombát, amivel megrengették a földet.

A Universal Pictures, a Syncopy Inc. és az Atlas Entertainment által gyártott Oppenheimer J. Robert Oppenheimer amerikai elméleti fizikus és az ő ellentmondásos Manhattan Projectjének történetét meséli el, amely a második világháború alatti kutatás-fejlesztési vállalkozás volt, és amely a világ első atomfegyverét alkotta meg.

“Ez egy nemzeti vészhelyzet” – mondja Robert Oppenheimer a trailer elején, miközben az első atombomba tesztelésére készül. Az előzetes rögtön egy fekete-fehér felvételre vált, amelyen Robert Oppenheimer (Cillian Murphy) beszéde közepette riporterek és hírfotósok csoportja mellett sétál el, amelyben megindokolja az atomfegyver tesztelésére tett lépését. “Versenyben vagyunk a nácikkal, és tudom, mit jelent, ha a náciknak van bombájuk”– mondja Oppenheimer.

Ezt követően megismerhetjük a film sztárszereplőit, akik között van Emily Blunt, Matt Damon, Robert Downey Jr., Florence Pugh és még sokan mások, akik valós karaktereket keltenek életre a filmben, akik így vagy úgy, de valamilyen formában hozzájárultak a Manhattan Projekthez.

Esetleg, ha eredeti szinkronnal, de magyar felirattal szeretnéd megnézni az előzetest:

Bár Oppenheimer és Leslie Richard Groves Jr. altábornagy (Matt Damon) az elején még kiáll a projekt mellett, Groves egy sokkal bizarrabb képet fest le: “Ez a legfontosabb dolog, ami valaha is történt a világtörténelemben”, a dolgok akkor kezdenek feszültté válni, amikor Groves felteszi Oppenheimernek azt a kérdést, amit már régen fel kellett volna tennie: “Szóval, van rá esély, hogy amikor megnyomjuk azt a gombot, elpusztítjuk a világot?”. Ők azonban belevágnak a tervbe, mivel úgy gondolták, hogy ezzel véget vethetnek a II. világháborúnak, miközben az emberiség kezébe adták a valaha volt legnagyobb tömegpusztító fegyvert, amivel egyszer és mindenkorra véget vethetnek a világnak.

A The Hollywood Reporter szerint Nolan és az Oscar-díjra jelölt operatőr, Hoyte van Hoytema az eddigi legjobbat hozták ki a filmből, az elérhető legnagyobb és legjobb formátumban rögzítették a képsorokat. Nolan a CinemaConon elmondta, hogy teljes egészében IMAX-kamerákat használtak, úgy nevezett prémium nagy formátumban mutatják be nyáron a filmet, beleértve az IMAX 70mm-es, 70mm-es és Dolby Cinema formátumot is.

Az Oppenheimer premierje július 21-én lesz a mozikban.

Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.