Főoldal Előzetesek Az Oppenheimer előzetese már magyar szinkronnal és felirattal is elérhető
Előzetesek

Az Oppenheimer előzetese már magyar szinkronnal és felirattal is elérhető

Az év legjobban várt filmje, az Oppenheimer új előzetese már magyarul is elérhető.

371

A 2023-as év egyik legjobban várt filmje Christopher Nolan rendezőtől az életrajzi film, az Oppenheimer. Az atombomba feltalálásával elhíresült fizikus, J. Robert Oppenheimer életén alapuló 3 perces trailer bepillantást enged az emberiség legnagyobb fegyverének megálmodásába, hogyan készítették el az első atombombát, amivel megrengették a földet.

A Universal Pictures, a Syncopy Inc. és az Atlas Entertainment által gyártott Oppenheimer J. Robert Oppenheimer amerikai elméleti fizikus és az ő ellentmondásos Manhattan Projectjének történetét meséli el, amely a második világháború alatti kutatás-fejlesztési vállalkozás volt, és amely a világ első atomfegyverét alkotta meg.

“Ez egy nemzeti vészhelyzet” – mondja Robert Oppenheimer a trailer elején, miközben az első atombomba tesztelésére készül. Az előzetes rögtön egy fekete-fehér felvételre vált, amelyen Robert Oppenheimer (Cillian Murphy) beszéde közepette riporterek és hírfotósok csoportja mellett sétál el, amelyben megindokolja az atomfegyver tesztelésére tett lépését. “Versenyben vagyunk a nácikkal, és tudom, mit jelent, ha a náciknak van bombájuk”– mondja Oppenheimer.

Ezt követően megismerhetjük a film sztárszereplőit, akik között van Emily Blunt, Matt Damon, Robert Downey Jr., Florence Pugh és még sokan mások, akik valós karaktereket keltenek életre a filmben, akik így vagy úgy, de valamilyen formában hozzájárultak a Manhattan Projekthez.

Esetleg, ha eredeti szinkronnal, de magyar felirattal szeretnéd megnézni az előzetest:

Bár Oppenheimer és Leslie Richard Groves Jr. altábornagy (Matt Damon) az elején még kiáll a projekt mellett, Groves egy sokkal bizarrabb képet fest le: “Ez a legfontosabb dolog, ami valaha is történt a világtörténelemben”, a dolgok akkor kezdenek feszültté válni, amikor Groves felteszi Oppenheimernek azt a kérdést, amit már régen fel kellett volna tennie: “Szóval, van rá esély, hogy amikor megnyomjuk azt a gombot, elpusztítjuk a világot?”. Ők azonban belevágnak a tervbe, mivel úgy gondolták, hogy ezzel véget vethetnek a II. világháborúnak, miközben az emberiség kezébe adták a valaha volt legnagyobb tömegpusztító fegyvert, amivel egyszer és mindenkorra véget vethetnek a világnak.

A The Hollywood Reporter szerint Nolan és az Oscar-díjra jelölt operatőr, Hoyte van Hoytema az eddigi legjobbat hozták ki a filmből, az elérhető legnagyobb és legjobb formátumban rögzítették a képsorokat. Nolan a CinemaConon elmondta, hogy teljes egészében IMAX-kamerákat használtak, úgy nevezett prémium nagy formátumban mutatják be nyáron a filmet, beleértve az IMAX 70mm-es, 70mm-es és Dolby Cinema formátumot is.

Az Oppenheimer premierje július 21-én lesz a mozikban.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Christopher Nolan
Filmek

Christopher Nolan horrorfilmet rendezne

Mi lesz Christopher Nolan következő filmje?

Christopher Nolna
Filmek

Christopher Nolan szerint baj nem a nézőkkel van, ha nem értik a Tenet cselekményét

Nem értetted a Tenet-et? A rendező elismerte, hogy nem a nézőkkel volt...

Robert Downey Jr.
Filmek

Robert Downey Jr. majdnem szerepelt A sötét lovag-trilógiában

Robert Downey Jr. felfedte, hogy annak idején megpályázta a DC univerzum egyik...