Főoldal Filmek Az operatőr elmesélte, hogyan valósították meg a Black Adam stáblista utáni jelenetét, amit teljes titokban forgattak le
Filmek

Az operatőr elmesélte, hogyan valósították meg a Black Adam stáblista utáni jelenetét, amit teljes titokban forgattak le

A Black Adam stábja mindent elkövetett, hogy Superman visszatérjen.

369
Black Adam

Dwayne Johnson és Lawrence Sher operatőr elárulták, hogyan született meg, s hogyan forgatták titokban a Black Adam stáblista utáni jelenetét. Bár a jelenetet a lehető legnagyobb titokban forgatták, sajnos már a premier előtt tudni lehetett, hogy mivel készülnek, ugyanis ezt a jelenetet maga a The Rock leplezte le. A nagy meglepetés elmaradt, de ettől függetlenül mindenki ovációval fogadta, ahogy Superman besétál a filmvásznon.

A The Hollywood Reporter beszámolójából kiderült, hogy Henry Cavill régóta várt visszatérése Superman szerepében nem egy olyan pillanat volt, amit a Black Adam mögött álló csapat a kezdetektől fogva eltervezett, hanem a gyártási folyamat végén jött az ötlet, hogy az újraforgatásokkal rögzítsenek egy jelenetet Supermannel. A készítők lázba jöttek az ötlettől, azonban Walter Hamada, a DC Films nemrég lemondott elnöke elutasította eleinte elutasította, mivel más tervei voltak a karakterrel, és a tervek között szerepelt egy fekete Superman is.

Ez azonban nem állította meg Johnsont, aki megkerülte Hamadát beszélt a Warner Bros. Pictures vezetőivel, Michael De Lucával és Pam Abdyval, hogy megvalósítsa a dolgot. Végül a stúdió vezetői Johnson oldalára álltak, de szoros határidőt szabtak a csapatnak, ez viszont nem akadályozta meg a készítőket abban, hogy lebeszéljék a forgatást Cavill-lel.

A THR Behind the Screen podcastjában Sher beszélt arról, hogyan forgatták le a jelenetet, és hogy már azelőtt elkezdődött a munka a vendégszerep körül, hogy az egészet jóváhagyták volna. Sher szerint az első lépés az volt, hogy leforgatták Johnson részét a stáblista utáni jelenetben, majd megpróbálták megvalósítani Cavillt. “Ha sikerül Henry-t rávenni, hogy szerepeljen benne, akkor majd egy későbbi időpontban kitaláljuk” – mondta Sher.

Sher elmondta, hogy Jaume Collet-Serra rendezője nem akart extra dolgokat az utójelenetben, a meglévő trónterem díszletét akarta felhasználni, és leforgatni egy olyan jelenetet, amibe a The Rock csak úgy besétál, s az egész munkával durván 10 perc alatt megvannak. A várva várt jelenetet a pótforgatások utolsó napján vették fel, s mindezt úgy, hogy a csapat a jelenet második részét “egy [Superman] testdublőrrel és a Google-ön talált John Williams 1978-as Superman-témájának változatával” forgatták el. Superman arcát soha nem mutatták meg, helyette az ikonikus emblémájára helyezték a hangsúlyt.

“Látni, ahogy egy színész egy teljes sziluettből előbújik a jelenetben, tulajdonképpen libabőrös lettem. ‘Hű, ez 100 százalékban működni fog. Most már csak azt kell kitalálniuk, hogy a fickó fejét is megtudják-e mutatni” – emlékszik vissza Sher. A csapat egy tesztközönségnek is megmutatta a készülő munkát, és “nagyot szólt”. Ez még inkább arra inspirálta őket, hogy rávegyék Cavillt a visszatérésre, a többi pedig, ahogy ők mondják, már történelem.

Black Adam
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...