Obi-Wan Kenobi

Az Obi-Wan Kenobi évadzárójában egy fontos szereplő kapott vendégszerepet

Az Obi-Wan Kenobi fináléjában visszatért az előzménytrilógia egyik főszereplője.

Nem meglepő, hogy a Disney legújabb élőszereplős Star Wars-sorozata rengeteg utalást tartalmaz a franchise más karaktereire. Nemcsak visszatért Obi-Wan, a galaxis legendás mestere, de még Darth Vader is visszatért, és sor került kettőjük ütközetére, valamint egy érdekes húsvéti tojást is elrejtettek a Star Wars Jedi: Fallen Order című videojátékra.

Figyelem! A cikk hátralévő részében SPOILERelemeket olvashattok a történettel kapcsolatban!

És ezzel még nem értek véget a meglepetések, most ugyanis úgy tűnik, hogy egy legendás karakter is visszatér a messzi-messzi galaxisból a sorozat fináléjában. A rajongók úgy gondolják, hogy Mace Windu mestert is kiszúrták az utolsó epizódban, de az már biztos, hogy a Liam Neeson által alakított Qui-Gon Jinn visszatért.

Obi-Wan mesterét utoljára a Star Wars: I. rész – Baljós árnyak című filmben láttuk, amikor Darth Maul megölte a jedimestert egy fénykarpárbajban a film végén. A film végén úgy tűnt, hogy Qui-Gonn testét elégették máglyán… és itt kezd érdekessé válni a dolog. A mester felkészült a halálra, megtanulta, hogy tud eggyé válni az Erővel, ahogy Yoda mester, később Obi-Wan és Luke Skywalker is tette. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a karakter halálakor eltűnik a Jedi teste, mint amikor Vader lesújtott Obi-Wanra a Star Wars IV. rész – Egy új remény végén, s Anakin mestere eltűnt.

Qui-Gon azonban nem sajátított el ezt a képességet, ezért nem tűnt el a teste, és nem vált eggyé az Erővel. A jedimester teste nem tűnt el, amikor Darth Maul megölte, ebből pedig sok rajongó arra a következtetésre jutott, hogy nem sajátította el a jedik képességét, és ezért nem tért vissza soha Erő-szellemként, mint a legtöbb jedi. Ez a feltevés azonban nem volt helyes, hiszen az első évad utolsó epizódjában Obi-Wan mestere is vendégszerepelt egyet.

Valószínűleg sokakat megoszt majd a jelenet, és vitát generál a rajongók között, hogy erre miként volt képes a jedimester, hiszen mikor megölték, a teste nem “távozott” el, hanem elhamvasztották. Ez picit ellentmond a később látott jeleneteknek, de feltehetően erre is lesz magyarázat majd.

Az Obi-Wan Kenobi főszerepében visszatér Ewan McGregor, és mások mellett Benny Safdie, Joel Edgerton, Rupert Friend, Moses Ingram, Sung Kang és természetesen Darth Vader páncéljában Hayden Christensen. A sorozatot rendezte Deborah Chow Joby Harold, Andrew Stanton, Hannah Friedman, Hossein Amini és Stuart Beattie forgatókönyve alapján.

Total
1
Shares
Previous Article
A majmok bolygója

A hírek szerint a Disney elégedett A majmok bolygója 4. rész forgatókönyvével

Next Article
Thor: Szerelem és mennydörgés

Chris Hemsworth beszólt Hugh Jackmannek, hogy megdöntené a rekordját és ellopná szerepét a Deadpool 3.-ban

Related Posts