Főoldal Játékok PlayStation Az Insomniac Games valódi gyíkokat tanulmányozott, hogy megalkossák a Spider-Man 2 Gyíkját
PlayStation

Az Insomniac Games valódi gyíkokat tanulmányozott, hogy megalkossák a Spider-Man 2 Gyíkját

A Marvel's Spider-Man 2 komolyan vették a munkájukat, amikor A Gyíkot megtervezték.

483
Marvel's Spider-Man 2
Forrás: PlayStation

Az Insomniac Games annyira komolyan vette a Marvel’s Spider-Man 2 című videójáték fejlesztését, hogy komoly kutatómunkát végzett, amivel még Norman Osbornt is lenyűgözték volna. A fejlesztőcsapat valódi gyíkokat tanulmányozott, mielőtt megalkották volna a barátságos és közkedvelt Pókember ikonikus nemezisét a közelgő folytatásban.

Az Insomniac vezető művészeti igazgatója, Jacinda Chew a PlayStation Blogon közzétett bejegyzésében elárulta, hogy a csapat a videójáték Gyíkját minden részletében pontosan meg akarta feleltetni a valóságban élő társaival. Ironikus módon azonban a kreatív csapat úgy találta, hogy a pontos másolás nem igazán működne. És hogy miért nem? Nos, nem elég nyálkás.

Rengeteg gyíkbőrt néztünk meg a kutatáshoz. A gyíkok bőre a való életben nagyon száraz. A legtöbb ember, aki megnézte a mi Gyíkunkat, azt mondta: ‘Nem elég nyálkás’. De azt hiszem, próbáltunk megfelelni az emberek elvárásainak egy gyík kinézetéről. A mi Gyíkunknak gyíkbőre van, de valójában sokkal fényesebb, mint amilyen egy igazi gyíknak van.

Jacinda Chew
53249333164 8099874441 h

“Tüskéket is kapott. A dizájn-referenciákhoz igyekeztem olyan valós gyíkokat keresni, amelyek kinézete egy kicsit hasonlít az őshüllőkéhez, mert egyes gyíkok elég puhának és aranyosnak tűnnek” – folytatta a tervező. “Én tüskésebb, kígyósabb, agresszívebb referenciákat kerestem. Olyan szemeket akartunk a Gyíkunknak, amelyek inkább hasonlítanak az állatok szemére. Ha megnézzük a macskákat, a pupillájuk éjszaka megnő. Ilyen szemeket készítettünk neki. Amikor fény éri a szemét, kisebbnek tűnik, a szemei valójában reagálnak a fényre. Rengeteget kutattunk, hogyan lehet ezt valós időben megvalósítani a PS5-ön.”

A Marvel’s Spider-Man 2 játékosainak rengeteg más rosszfiút kell majd legyőzniük az október 20-án megjelenő videójátékban, mert nem a Gyík az egyetlen ellenfél. Az előzetesekben már láttuk, ahogy Pókember és Miles Morales közös erővel próbálja legyűrni Venomot, de Kraven, a Vadász is főhősünkre pályázik. Egy korábbi trailerben pedig végre az is lelepleződött, hogy kivel társult a szimbióta.

Marvel's Spider-Man 2
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Marvel's Spider-Man 2
PlayStation

Kiszivárgott a törölt Spider-Man multiplayer játék előzetese

Spider-Man: The Great Web címen dolgozott rajta az Insomniac Games.

Marvel's Spider-Man 2
PlayStation

A Marvel’s Spider-Man lett minden idők legsikeresebb szuperhősös játéka

A Disney vezérigazgatója ismertette a videójátékos eredményeket és terveket.