x
Close


Közelgő események

Filmek

Az Idő és a Kígyószem: G.I. Joe – A kezdet is csalódást keltő nyitóhétvégén van túl az Államokban

Nehéz hétvégén vannak túl az amerikai mozik.

Az Idő és a Kígyószem: G.I. Joe – A kezdet is csalódást keltő nyitóhétvégén van túl az Államokban
  • PublishedJuly 25, 2021

M. Night Shyamalan új filmje az Idő és a G.I. Joe spin-off sem aratott nagy sikert a kritikusok között, de vajon a rossz kritikáknak róható fel az, hogy az Egyesült Államokban egyik film sem robbantott kasszát a jegypénztáraknál, vagy esetleg a koronavírus-járvány delta variánsa áll a dolog mögött?

Nehéz válaszolni erre a kérdésre, hiszen a delta variáns ellenére világszerte megnyitották a mozikat és kalandparkokat világszerte, de ezzel párhuzamosan megfigyelhető, hogy emelkedik az új fertőzöttek száma, szóval van összefüggés a két dolog között. Az elmúlt időben a stúdiók is elkezdték bemutatni új filmjeiket a mozikban. A streamingszolgáltatók ellenére múlt héten két olyan filmet láttunk, amit kizárólag a mozikban mutattak be. Az Idő és a Kígyószem: G.I. Joe – A kezdet.

https://youtu.be/qZhWMkLYkBY

Múlt héten nagy meglepetésről számoltunk be, amikor a negatív kritikák ellenére a Space Jam – Új kezdet maga mögé utasította a Fekete Özvegy-filmet, de ugyanez nem mondható el a két új filmnél, nem robbantott kasszát egyik sem. Az Idő az első helyet kaparintotta meg 15,75M dollárra becsülik a bevételt, míg az új G.I. Joe-film 14 millió amerikai dollárral a második helyre volt elég. Mindkét film inkább rossz kritikát kapott, szóval meglepődnénk, ha a következő héten megtáltosodna bármelyik, pedig a Paramount Picturesnek nagy tervei voltak a Kígyószemmel, ami gyakorlatilag a franchise újraindítása volt.

Scarlett Johansson szuperhőse egy hajszállal, de legyőzte a Space Jam csapatát. Előbbi 10,86M dollárt, míg utóbbi 10 millió bevételre tett szert hétvégén. Elemzők szerint a következő időben további visszaesés várható a jegypénztáraknál. Egyesek szerint ez a COVID számlájára írható, mások szerint a mozilátogatókat egyszerűen nem érdekelte egyik új film sem a héten. Valószínűleg több tényező játszott szerepet a karcsú box office szereplésben hétvégén, és még mindig félő bemutatni a kasszasikereket, hiszen a Fekete Özvegynél hatalmas visszaesés volt megfigyelhető az első hétvége után – de ez megint egy összetett téma a Disney+ miatt.

Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.