Főoldal Filmek Az év legnagyobb meglepetése lehet az Abigail az első beszámolók alapján
Filmek

Az év legnagyobb meglepetése lehet az Abigail az első beszámolók alapján

Az Abigail vicces, és egyben brutálisan véres lett.

316
Abigail
Forrás: Universal Pictures

Az Elveszett fiúk és az Alkonyattól pirkadatig méltó örökösének tartják az Abigailt azok, akik már látták, csak abban bizonytalanok, a meredek poénok sora vagy a kiontott vér hektóban mérhető mennyisége miatt számíthat-e mérföldkőnek a vámpírfilmek sorában – olvasható a UIP-Duna Film közleményében.

A történet jobb sorsra érdemes hősei botcsinálta bűnözők, akik elrabolnak egy 14 éves balerinát (Alisha Weir), nem sejtvén, hogy akiért 50 millió dolláros váltságdíjat követelnek, valójában Drakula lánya. A hamvas Abigail nem csupán a pa-dö-dő tökéletes abszolválásában jeleskedik, de a klasszikus táncmozdulatok bemutatása közben fogait is munkára fogja, miközben elrablói a kiutat keresik a rejtélyes, kastélyszerű objektumból, ahol maguk estek foglyul áldozatuk helyett.

„Az Abigail megragadja a gótikus vámpírfilmek lényegét, de a klasszikus stílusba annyira frissen spriccelő vért pumpál, hogy a néző csak győzzön elhajolni előle. Ez a film a moziban, nagy, sikoltozó tömegben igazán élvezetes!” – rajong BJ Colangelo a SlashFilmtől.

„A Sikoly 5 & 6 rendezői újabb dicsőséges mészárlással öregbítik hírnevüket. Akinek erőssége a matek, az szorozza meg hárommal az előző filmjeiket, aztán az egészet emelje négyzetre, és megkapja az Abigailt. A végén pedig alig várjuk, mi lesz a folytatás” – így a TheAtomReview kritikusa.

Az említett rendezők Matt Bettinelli-Olpin és Tyler Gillet, akik Radio Silence művésznéven alkotnak együtt. Az utóbbi néhány évben megmentették az elszürküléstől a Sikoly-franchise-t, és az Abigaillel, mint az ítész utalt is rá, alighanem újabb sorozatban gondolkoznak. Ezt nem is rejtik véka alá, és tényleg övék lehet a pálya, mert a vámpírmitológia hatalmas aranybánya, amit eddig még senki nem próbált feltárni egy fejlett fogazatú balerina segítségével.

Az Abigail főszereplői Melissa Barrera, Dan Stevens, Kathryn Newton, William Catlett, Kevin Durand és Angus Cloud az emberrablók, illetve Alisha Weir Abigail szerepében.

Abigail
Forrás: Universal Pictures
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Sikoly VI
Filmek

Melissa Barrera nyitott az új Horrorra akadva egyik szerepére

Kirúgták a Sikoly VII főszerepéből, a Horrorra akadvában szívesen játszana Melissa Barrera.