Főoldal Sorozatok Az eredeti Daredevil showrunnerje szerint a Disney átver mindenkit
Sorozatok

Az eredeti Daredevil showrunnerje szerint a Disney átver mindenkit

A Disney kiskapukkal próbálja kijátszani a szakszervezetet, és a Daredevil egykori showrunnerje szerint ennek véget kell vetni.

243
Daredevil
Forrás: Marvel Studios

Az elmúlt napokban Steven DeKnight, a Netflix saját gyártású Daredevil című sorozatának showrunnerje merész kijelentést tett, hogy a Disney legújabb húzása csak okos átverés. A Marvel Studios 2022 nyarán jelentette be, hogy Charlie Cox karaktere visszatér a Disney+ saját gyártású Daredevil: Born Again című sorozatában.

Az IGN-nek küldött üzenetében DeKnight kitért rá, hogy nem kreatív jellegű problémáról van szó, sőt, elmondása szerint “izgatottan várja a sorozatot, és 100%-ban támogatja az új kreatív csapatot”. Azzal van baja, ahogy bejelentették. Ő úgy látja, hogy a Disney úgy próbálja elkerülni a szakszervezeti béremeléseket, hogy átnevezik a sorozatokat.

Alapvetően a Színházi Színpadi Dolgozók Nemzetközi Szövetségének (IATSE) stábtagjai teljes juttatásokat kapnak, beleértve a szabadságot és a fizetett szabadságot is, miután három évadon keresztül dolgoztak egy sorozaton. Ha azonban a stúdió új nevet ad a sorozatnak – például Daredevilből Daredevi: Born Again lesz, vagy valami más -, akkor lényegében újraindulnának a szerződés feltételei.

“Ez egy régi Disney átverés, amikor alig észrevehetően átneveznek egy sorozatot, hogy a szerződési feltételek újrainduljanak az első évaddal” – írta DeKnight a közösségi platformon. “Az összes céhnek/szövetségnek foglalkoznia kell vele, és ennek véget kell vetni!”

DeKnight legjobb tudomása szerint “egy fillért sem fog látni a Daredevil: Born Againből”, mert az eredeti Daredevil sorozatcímet a Disney kiegészítette a “Born Again” alcímmel, és ezzel azt próbálják eladni, hogy a készülő sorozat lényegében teljesen megújul, kapunk egy teljesen új sorozatot.

DeKnight pénteken megerősítette az IGN megkeresésére, hogy neki nem a sorozattal van problémája, mert nagyon várja már, hanem a Disney játékával, amit évek óta űz a Disney Channel sorozataival. Ott is hasonló ügyes húzásokhoz fordult a stúdió, amivel stábtagokat fosztott meg a részesedésekből. “Ezt már olyan sokszor csinálták, hogy megszámolni is nehéz” – tette hozzá.

Több példát is felhozott, többek között azt, hogy a The Suite Life of Zack & Cody-ból három évad után The Suite Life on Deck lett, a Liv & Maddie-ből négy évad után Liv & Maddie: Cali Style, a Hannah Montanából pedig négy évad után Hannah Montana Forever, és így a korábbi stábtagok már nem részesedtek az új évadok után. Hozzátette, hogy hallomása szerint a Wizards of Waverly Place-szel is próbálkoztak, de Selena Gomez visszautasította.

Daredevil
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Disney Plus
Filmek

A Disney+ decemberi megjelenései

Decemberben ezeket a filmeket és sorozatokat mutatja be a Disney+.

Deadpool 3.
Filmek

A Deadpool 3. forgatási fotóján lefejezték az egyik visszatérő X-Ment

Egy visszatérő X-Men látható a Deadpool 3. forgatási fotóján, akit szó szerint...

Vasember
Filmek

Kevin Feige végre reagált azokra a pletykákra, hogy Robert Downey Jr. visszatérhet Vasemberként

Megszólalt a témában a Marvel Studios vezetője is, hogy visszatérnek-e az eredeti...

Madame Web
Előzetesek

Megjelent a csajokkal teli Madame Web előzetese magyarul

Magyar szinkronnal is elérhető a Madame Web első nagy előzetese.