Főoldal Filmek Az Empire magazin exkluzív fotóin láthatjuk a Dűne legfontosabb szereplőit
Filmek

Az Empire magazin exkluzív fotóin láthatjuk a Dűne legfontosabb szereplőit

Az Empire három újabb képen mutatja be a Dűne legfontosabb karaktereit.

537
Dűne

Azzal, hogy hosszas huzavona után végre bemutatták a Tenetet, talán nem túlzás azt állítani, hogy a Dűne örökölte az év legjobban várt filmjének járó címét. A hatalmas elvárásoknak számtalan oka van. Egyrészt kiemelendő a rendező személye, Denis Villeneuve ugyanis korunk egyik legfelkapottabb és legizgalmasabb rendezője, akinek a teljesség igénye nélkül olyan filmeket köszönhetünk, mint a Sicario – A bérgyilkos, az Érkezés vagy az egészen kiváló Fogságban. A Dűne pedig emellett a sci-fi irodalom egyik abszolút klasszikusa, Frank Herbert művének azonban még ezzel együtt sem volt igazi nagy filmes feldolgozása. Az 1984-es változat sok szempontból osztotta meg a nézőket, míg a 2000-es évek elején készült tévésorozat bár nem kapott negatív visszajelzéseket, grandiózusságában nyilván nem mérhető egy mozifilmhez.

Azt már tudjuk, hogy az új alkotás trailere szeptember 9-én jön, most pedig az Empire magazin néhány új képpel mutatta be a legfontosabb szereplőket. Timothée Chalamet Paul Atreidesét, Oscar Isacc Letoját, Rebecca Fergusont, mint Bene Gesserit és Josh Brolint Gurney Halleck szerepében.

Dűne története: a világot a “fűszer” nevű anyag irányítja, mely képes meghosszabbítani az életet, emellett lehetővé teszi az űrutazást. Ez azonban csupán egy helyen, az Arrakison lelhető fel. A fiatal uralkodó, Paul Atreides feladata pedig, hogy megvédje otthonát a számtalan fenyegetéstől.

Dűnét december 17-én mutatják be a hazai mozik.

Szerző
Vigh Martin

Fiatal korom ellenére régóta a mozgókép nagy szerelmese vagyok, de itt leginkább a sorozatok képzik rajongásom tárgyát.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Dűne: Második Rész
BREAKINGFilmek

Hivatalosan is készül a Dűne 3. része

Trilógiaként zárul Paul Atreides története, elkészül a Dűne 3., azaz A dűne...