Főoldal Filmek Az Embracer Group megvásárolta A Gyűrűk Ura és A hobbit forgalmazási jogait
Filmek

Az Embracer Group megvásárolta A Gyűrűk Ura és A hobbit forgalmazási jogait

Az Embracer Group mindent vitt, ami A Gyűrűk Ura és A hobbit címekhez köthető.

201
A gyűrűk ura

Az Embracer Group névre keresztelt kolosszális videojáték-társaság megállapodást kötött A Gyűrűk Ura és A hobbit forgalmazási jogok megvásárlásáról, és vizsgálják annak lehetőségét, hogy az IP alapján új videojátékokat, filmeket és sok mást készítsenek a jövőben.

Ma reggelt robbant a hír, miszerint az Embracer megvásárolta a Middle-earth Enterprises-t a The Saul Zaentz Company-tól, és ezzel együtt a J. R. R. Tolkien írásaihoz kapcsolódó mozifilmek, videojátékok, társasjátékok, merchandising, tematikus parkok és színpadi produkciók világméretű jogait – valamint a Tolkien Estate és a HarperCollins által engedélyezett irodalmi művekhez kapcsolódó jogokat.

Az elmúlt évtizedekben megjelent A Gyűrűk Ura tartalmak többsége végső soron a Middle-earth Enterprises tulajdonát képezik, és egyes aspektusait licencben megvásárolták olyan alkotásokhoz, mint Peter Jackson filmtrilógiái, vagy a videojátékok és sok egyéb más alkotáshoz.

Az Embracer alapítója és csoportvezetője úgy fogalmazott, hogy tervezi az együttműködést mind a már meglévő, mind az új licencek tulajdonosaival, és további lehetőségeket is vizsgál, beleértve “további filmeket, amelyek olyan ikonikus karaktereken alapulnak, mint Gandalf, Aragorn, Gollam, Galadriel, Eowyn és más karakterek” Tolkien művéből.

Igazán izgatott vagyok, hogy A Gyűrűk Ura és A hobbit, a világ egyik legepikusabb fantasy franchise-a csatlakozik az Embracer családhoz, ami további transzmediális lehetőségeket nyit meg, beleértve a globális csoportunkban rejlő szinergiákat.

Izgatottan várom, mi vár erre az IP-re a Freemode és az Asmodee csoporton belüli indulásával. A továbbiakban is várjuk az együttműködést az egyre erősebb IP-portfóliónk meglévő és új külső licencvásárlóival.

Lars Wingefors

Az Embracer nem pontosította, hogy mennyibe került a felvásárlás, de több más céget is felvásárolt, köztük a Chivalry-t fejlesztő Tripwire Interactive-ot, a Tuxedo Labs-t és még sok mást, és az egész csomagra fordított kiadásait 8,2 milliárd svéd koronának, azaz körülbelül 787 millió dollárnak megfelelő összeget fizettek ki.

A Gyűrűk Ura

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Shadow of the Tomb Raider
Játékok

Korábban tagadták, ám mégis leépítés zajlik a Tomb Raider fejlesztőjénél

A Crystal Dynamics-től már tíz alkalmazott távozott.

Tomb Raider I-III Remastered
BREAKINGJátékok

Felújított változatot kap az első három Tomb Raider-játék

Valentin napon érkezik a Tomb Raider I-III Remastered kiadása.

Borderlands
BREAKINGJátékok

Eladósorban a Borderlands játékok fejlesztője

A Gearbox Entertainment csapatát már árulják, többen is ajánlatot tettek.

A Gyűrűk Ura
FilmekBREAKING

A Warner Bros. hivatalosan is dolgozik A Gyűrűk Ura új mozifilmjein

A Gyűrűk Ura sorozata után új mozifilmek is készülnek, és erre Peter...