x
Filmek

Az első képek a Mad Max: A harag útja előzményfilm, a Furiosa forgatásáról

Javában forog a Furiosa.

Az első képek a Mad Max: A harag útja előzményfilm, a Furiosa forgatásáról
  • Publishedjúnius 21, 2022

George Miller rendezőtől a Mad Max: A harag útja című spinoffjának forgatása már javában zajlik, ennek köszönhetően az első forgatási fotók is felkerültek az internetre. A főszereplők közül (még) senkit sem szúrhatunk ki a helyszínen, mindössze néhány járművet a déli kontinensen, Új-Dél-Walesben.

Bár ezeken a felvételeken nem szerepel a film egyik főszereplője sem, de bepillantást nyerhetünk a munkálatokba, köztük néhány ismerős helyszín is ismerős lehet. Néhány jármű mellett kiszúrhatunk egy csapat motorost (mert a Mad Max-film nélkülük nem is lenne igazi), egy baljóslatú kaput, és egy autót, amely nagyon hasonlít Max jellegzetes V8-as Interceptorára.

Persze mivel ez egy előzményfilm, amely a Mad Max: A harag útja eseményei előtt játszódik, az Út harcosa nagy valószínűséggel nem fog megjelenni. Csekély esélye van annak, hogy Tom Hardy beleegyezett egy cameóba, és egyébként is, mivel állítólag a legutóbbi filmben találkozott a két karakter először, túlzottan nem lenne sok értelme a vendégszerepre.

Anya Taylor-Joy (Az új mutánsok) játssza a címszereplő fiatalabb változatát, mielőtt Immortan Joe legrettegettebb Imperátora lett volna, míg a másik a főszerepben Chris Hemsworth (Thor: Szerelem és mennydörgés) lesz a kosztümös. Az ő szerepét még nem erősítették meg, de egy korábbi szereplőválogatás szerint egy Dementus nevű gonosztevőt fog alakítani, aki a leírás szerint “lélegzetelállítóan jóképű”. Egy angyal arca, mély sebhellyel a homlokán, amit fényes króm kapcsok tartanak össze”.

Yahya Abdul-Mateen II (Aquaman, Mátrix feltámadása) is szerepelt volna a filmben, de ütemezési gondok miatt kénytelen volt elengedni a szerepet, és helyére Tom Burke brit tévés színész ugrott be.

A Furiosa 2024. május 24-én kerül a mozikba.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.