x
Előzetesek

Az előzetes alapján egy akciódús előzménysorozatnak ígérkezik a Vaják: A vér eredete

Izgalmas történelemórára kaptunk meghívót a Vaják: A vér eredete előzetesében.

  • Publishednovember 11, 2022

A Netflix tegnap tette közzé a Vaják: A vér eredete első előzetesét, valamint poszterét. Az előzménysorozat a kontinens múltjába kalauzolja el a nézőket Michelle Yeoh vezetésével, a történelem számos fontos pillanatát feltárja majd a sorozat, köztük a Vaják eredetét és még a Szférák Együttállását is láthatjuk, s mindezt egy rendkívül akciódús kaland keretében ismerhetjük meg a történelemórán.

Erről a bizonyos eseményről már többször szó esett, de az akciódús teaser elsősorban Michelle Yeoh tündék harcosára, Scianra helyezi a hangsúlyt. A főszereplő egy küldetésre indul, hogy visszaszerezzen egy ősi pengét, amit elloptak a népétől, még akkor is, ha ez totális háborút is jelent. Jacob Collins-Levy, Sophia Brown és Laurence O’Fuarain mellett többek között a Shang-Chi és a Tíz gyűrű legendája és a Star Trek: Discovery sztárja is feltűnik majd a sorozatban.

Kellett már egy kis figyelemelterelés a nagy port kavart bejelentés után, hiszen az utóbbi hetekben másról sem beszélni, minthogy Henry Cavill otthagyja a főszerepet a Vaják 3. évada után. Az éhezők viadala sztárja, Liam Hemsworth fog helyettesíteni őt Ríviai Geralt szerepében. A döntés meglehetősen vegyes visszhangot váltott ki a rajongók körében.

Az előzménysorozathoz kiadott hivatalos szinopszis szerint “a Vaják: A vér eredete az elfek világában játszódik 1200 évvel Geralt, Yennefer és Ciri kora előtt, s a történelem számára egy elveszettnek gondolt történetet fog elmesélni. Az első Vaják prototípusának a megalkotásáról, és az eseményekről, amelyek a sorsfordító Szférák Összejöveteléhez vezettek, amikor a szörnyek, az emberek és az elfek világa egyesült”.

A négyrészes előzménysorozat premierje december 25-én lesz a Netflixen.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.