Főoldal Filmek Az éhezők viadala rendezője azt kívánja, bárcsak ne darabolták volna fel a befejező részt
Filmek

Az éhezők viadala rendezője azt kívánja, bárcsak ne darabolták volna fel a befejező részt

A rendező szerint hibát követett el, hogy Az éhezők viadala: A kiválasztottat kér részben mutatta be.

471
Az éhezők viadala
Forrás: Lionsgate

Francis Lawrence, aki jelenleg Az éhezők viadala előzményfilmjét, az Énekesmadár és a kígyók balladáját rendezi, a People magazinnak elárulta, hogy azt kívánja, bárcsak ne osztotta volna két részre a trilógia befejező részét. Ezzel valószínűleg a rajongók is egyetértenek, hiszen a sorozat két leggyengébb része volt a befejezés.

“Teljesen megbántam. Nem biztos, hogy mindenki bánja, de én határozottan bánom” – fogalmazott a rendező, miután úgy döntött, hogy Az éhezők viadala: A kiválasztott első részét 2014 novemberében, majd a második részt egy évvel később mutatták be.

Lawrence továbbá elmondta, hogy a csapat egyetértett abban, hogy a “A kiválasztott két része dramaturgia szempontból külön kérdéseket feszegetett”, és más volt az ívük, ugyanakkor megérti azokat a rajongókat, akiknek nem tetszett a döntés, amiért két részre bontották a könyvet az adaptációban.

Egy tévésorozat, ha cliffhangerrel végződik, akkor várni kell egy hetet, vagy egyszerűen csak megnézheted a következő epizódot. De az, hogy az embereknek egy évet kellett várniuk, szerintem álságosnak tűnt, még ha nem is volt az. Nem az volt a cél, hogy álnokok legyünk.

Francis Lawrence

Egyfelől szomorú, hogy olyan sokat kellett várni a lezárásra, de volt egy előnye is. Így, hogy szétdarabolták a harmadik könyvet, sokkal több mindent láthattak a rajongók, ugyanis olyan extra dolgokkal egészítették ki a cselekményt, amiről a könyvben nem olvashattak.

“Igazság szerint többet kaptunk a könyvből a vásznon, mint bármelyik másik filmben, mert az utolsó könyvből közel négy órás mozifilm készült. Ugyanakkor látom és megértem, hogy ez frusztrálta az embereket” – mondta a rendező az interjúban.

Ismerd meg Az éhezők viadala történetét – 64 évvel azelőtt, hogy Katniss Everdeen önként jelentkezett a viadalra, és évtizedekkel azelőtt, hogy Coriolanus Snow Panem diktatórikus elnöke lett. Az ifjú Coriolanus Snow az utolsó reménysége az egykor büszke Snow családnak, akik kegyvesztetté váltak a háború utáni Capitoliumban. Hogy pozícióját biztosítsa, vonakodva bár, de vállalja az elszegényedett 12. körzet kiválasztottja, Lucy Gray Baird mentorának szerepét. Miután Lucy Gray elbűvöli Panem közönségét, Snow meglátja a lehetőséget mindkettejük sorsának megváltoztatására. Összefog Lucy Grayjel, hogy az esélyeket kedvező irányba fordíthassa, és innentől kezdve csak egy hajszálon függ mindaz, amiért addig dolgozott. A jó és a rossz ösztönei viaskodnak benne, miközben versenyt fut az idővel – s a verseny végén, ha túléli, az is kiderül, hogy énekesmadár vagy kígyó válik belőle.

Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája november 16-án érkezik a magyar mozikba.

Az éhezők viadala
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Az éhezők viadala
Filmek

Jennifer Lawrence elárulta, hogy látjuk-e még Katniss Everdeen szerepében egy újabb Az éhezők viadala-filmben

Az előzményfilm után Jennifer Lawrence felkészült, hogy újra eljátssza Katniss Everdeent.

Constantine - A démonvadász
Filmek

A Constantine – A démonvadász rendezője azt szeretné, ha a folytatás igazán R-besorolást kapna

Nagyon szeretnék, ha a Constantine - A démonvadász 2. része a legnagyobb...