Főoldal Filmek Az Avatar: A víz útja írói megvédték a sokat vitatott jelenetet a film végén
Filmek

Az Avatar: A víz útja írói megvédték a sokat vitatott jelenetet a film végén

Az Avatar-folytatás írói azt is elárulták, hogy miért volt szükség rá.

523
Avatar: A víz útja
Forrás: 20th Century Studios

A két legnagyobb meglepetést az szolgáltatta, amikor bejelentették az Avatar: A víz útja szereplőgárdáját, s kiderült, hogy Sigourney Weaver és Stephen Lang is visszatér, sőt, a következő részben is szerepet kapnak majd. Amíg Weaver visszatérését egy fokkal könnyebb volt elfogadni, mivel ő egy másik karaktert fog játszani, addig Miles Quaritchot alakító Lang már nehezebb téma.

Figyelem! A cikkben SPOILER olvasható.

A folytatásban Quaritch ezredes elméjét egy avatarba visszatöltötték, de más érdekesség is kiderült a karakterről: volt egy fia, akit az RDA katonái hátrahagytak a Pandora holdon. Gekkó és apja a film alatt végig rivalizál egymással, mert míg Gekkó a na’vikat védelmezi, apja szeretne bosszút állni Jake Sullyn, amiért elárulta őt. A film végén Quaritch majdnem vízbe fulladt, de a fia megmentette. A jelenet miatt sok apa-fiú drámát kell majd kibontani a folytatásban, de a Variety-nek adott interjújában Amanda Silver társ-forgatókönyvíró kifejtette, hogy nem baj, ha az emberek dühösek, amiért Gekkó úgy döntött, hogy megmenti apja avatarját.

A film lehetővé teszi, hogy Gekkó felfedezze ezeket az ambivalens érzéseket, amiket érez, és szerintem nem baj, ha a közönség azt mondja: ‘Ne mentsd meg! De az ötlet, hogy Gekkó kénytelen megmenteni Quaritchot, érdekes a karakter szempontjából.

Amanda Silver

Azzal, hogy Gekkó megmentette Quaritch avatarját, törlesztette adósságát, amit apja tett érte a film közepén. Az RDA tudósai megkínozták a gyereket, de az ezredes közbelépett. Sokak szerint Gekkó kulcsfigura lehet az Avatar 3. cselekményében, és még azt sem tartják elképzelhetetlennek, hogy a fia miatt Quaritch megtér, és átgondolja, hogy miért harcolna az emberek oldalán, amikor már ő is a na’vik fajához tartozik. Ugyanebben az interjúban Rick Jaffa társ-forgatókönyvíró elárulta, hogy miközben James Cameron rendezővel írták a forgatókönyvet, nem hoztak könnyelmű döntést:

Szinte minden ötletet, ami felmerült a szobában, megvizsgáltunk, átgondoltunk, megbeszéltünk, dolgoztunk rajta, átdolgoztunk, kidobtunk és visszahoztunk. Amikor a szobában dolgoztunk, Jim adta meg az alaphangot: Volt egyfajta fáradhatatlanság és bátorság a folytatásra nézve. Ha valakinek volt egy ötlete, akkor végigmentünk az úton, néha két vagy három napig is – csak egy ötletet vizsgáltunk.

Rick Jaffa

Az Avatar: A víz útja több mint egy évtizeddel az első rész eseményeit követően meséli el a Sully család (Jake, Neytiri és gyermekeik) történetét; a rájuk leselkedő veszélyeket, az életben maradásért vívott harcaikat, az őket sújtó tragédiákat és azt, meddig képesek elmenni, hogy biztonságban tudhassák egymást.

Avatar: A víz útja
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Avatar: A víz útja
Filmek

Milyen technológiákat használtak az Avatar: A víz útja készítésénél?

Az Avatar: A víz útja forradalmi újításokat hozott a vizuális effektek készítésében.

Avatar: A víz útja
Filmek

Kiderült, mikortól streamelhető az Avatar: A víz útja a Disney+-on és a megújult HBO Maxen

Néhány hét, és két nagy streamingszolgáltató kínálatában is elérhető lesz az Avatar:...

Avatar: A víz útja
FilmekBREAKING

Kiderült, hogy az Avatar: A víz útja mikor fog megjelenni digitális formátumban

Már csak néhány hét, és otthon a tévé képernyőjén is nézhető lesz...