Főoldal Sorozatok Az Andor fináléjában Maarva majdnem kimondja, hogy “Bas**a meg a Birodalom!”, de a Disney közbelépett
Sorozatok

Az Andor fináléjában Maarva majdnem kimondja, hogy “Bas**a meg a Birodalom!”, de a Disney közbelépett

Nagy beszédet mondott Maarva, ami begyújtotta a Lázadás szikráját.

523
Andor

Az MCU és a Star Wars produkciókban még sosem mondták ki azt hogy, bas**a meg, de az Andor évadzáró epizódjában az egyik kulcspillanatban majdnem kimondták a bűvös szót, azonban a Disney közbelépett. Az Andor a valaha volt legjobb Star Wars-produkció, a Lucasfilm szakított a gyerekes tartalommal, és egy kifejezetten komoly hangvételű tartalommal gazdagította a messzi-messzi galaxist.

A sorozat harmadik epizódja sokakat sokkolt, amikor az egyik karakter kimondta, hogy “sz*r”. Ez volt az első pillanat, amikor egy káromkodás elhangzott a messzi-messzi galaxisban. Bizonyos szempontból ez csak azt bizonyítja, hogy az Andor mennyire valóságos és milyen érzelmek kavarognak a karakterekben, és a fináléban még ennél is csúnyábbat szerettek volna az egyik karakterrel kimondatni.

Egy sasszemű rajongó figyelt fel az érdekességre. Ha jobban megnézzük a videót, akkor Fiona Shaw karaktere Maarva teljesen mást most, figyeljétek a karakter ajkait. Eredetileg azt mondja, hogy “Fuck the Empire!”, viszont a sorozatban a “Fight the Empire!” mondat hallható, vagyis “harcoljatok a Birodalom ellen” magyarul.

A felfedezést később Denise Gough színésznő megerősítette az Empire magazinnak: “Fiona hangja mindannyiunk felett szólt. Kivéve, hogy a végén nem azt mondta, hogy ‘Harcolj a Birodalom ellen!’, hanem azt mondta, ‘Bas**a meg a Birodalom!’. A mondat miatt mindannyian nagyon izgatottak voltunk, de nyilván törölni kellett.”

Őszintén szólva nem lepődtünk meg a Lucasfilm döntésén, hogy miért változtatták meg a végső vágásban a mondatot, mivel a sorozat a leggyengébb PG-13-as karikát kapta az Egyesült Államokban, és egyébként is, a mondat nem vall a Disneyre.

A kulcsmondat nélkül is pokolian erős beszédet mondott Maarva az Andor fináléjában, ez volt az, ami begyújtotta a Lázadás szikráját a Ferrixen. Segített abban is, hogy Cassian Andor fellázadjon, és helye legyen Luthen Rael lázadásában a Birodalom ellen. Ezt fogják megfilmesíteni a sorozat következő évadában, amit valamikor 2024-ben fognak bemutatni a Disney+-on.

andor season 1 episode 2 diego luna fiona shaw social feature
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Az akolitus
Sorozatok

Ki lehet Az akolitus titokzatos Sith mestere?

Az akolitus 4. epizódja felfedhette a titokzatos Sith mester kilétét.

Vaiana Moana
Filmek

Kiszemelték az élőszereplős Vaiana főszereplőjét

Az új változatban nem tér vissza Auli'i Cravahlo.