x
BREAKING Sorozatok

Az Amazon Studios teaser előzetessel leleplezte A Gyűrűk Ura sorozatának címét

A Középfölde második korszakának krónikáját meséli el a sorozat.

Az Amazon Studios teaser előzetessel leleplezte A Gyűrűk Ura sorozatának címét
  • Publishedjanuár 19, 2022

Annak ellenére, hogy óriási várakozás előzi meg a sorozatot, az Amazon Studios hivatalosan csak most jelentette be a készülő A Gyűrűk Ura tévésorozatának címét. A The Lord of the Rings: The Rings of Power címet kapta angolul a feldolgozás, ami magyarul úgy hangzik, mint A Gyűrűk Ura: A Hatalom Gyűrűi. A premierre majd 2022. szeptember 2-án kerül sor az Amazon Prime streamingszolgáltatón.

Az epikus fantasy sorozat Középfölde történetének második korszakában játszódik, J.R.R. Tolkien regényének egy viszonylag feltáratlan eseményeit dolgozzák fel a kisképernyőn, amit leginkább regényének formájában örökített meg. A sorozat több ezer évvel játszódik a Peter Jackson nagysikerű A Gyűrűk Ura és a Hobbit filmtrilógiák eseményei előtt.

“Ez egy olyan cím, amelyet elképzeléseink szerint egy könyv gerincén is megállná a helyét J.R.R. Tolkien többi klasszikusa mellett” – fogalmaztak a showrunnerek és executive producerek, J.D. Payne és Patrick McKay egy nyilatkozatban.

A Hatalom Gyűrűi egyesíti Középfölde második korszakának összes fontos történetét: a gyűrűk kovácsolását, a Sötét Nagyúr, Szauron felemelkedését, Númenor epikus történetét, valamint a tündék és emberek utolsó szövetségét.

Hozzátették: “Eddig a közönség csak az Egy Gyűrű történetét láthatta a képernyőn – de sok gyűrű volt az egy előtt… és izgatottan várjuk, hogy megoszthassuk mindannyiuk epikus történetét”.

A sorozatcímhez mellékeltek egy rövid teaser videót, amelyben Középfölde különböző felvételei kaptak helyett, ahogy egy kovácsműhelybe az olvadt fémet öntik és lehűtik, hogy ezüst színben, tündérírással felvillanjon a sorozat címe. Mindeközben egy női hang szólal meg – talán egy fiatal Galadriel? – és Tolkien jól ismert bevezetőjét szavalja:

Három Gyűrű ragyogjon a tünde-királyok kezén,
Hét a nemes törpök jussa, kiknek háza cifra kő,
Kilencet halandó ember ujján csillantson a fény,
Egyet hordjon a Sötét Úr, szolganyájat terelő,
Mordor éjfekete földjén, sűrű árnyak mezején.
Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen,
Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen,
Mordor éjfekete földjén, sűrű árnyak mezején.

Nagy titok övezte a projektet, és nem számítunk túl sok ismerős névre az eddig bemutatott filmekből, azonban Morfydd Clark játssza Galadriel egy fiatalabb alakját az adaptációban majd, ha más nem is, ez legalább összeköti majd a sorozatot a trilógiával. Várhatóan Elrond is feltűnik majd benne, de Szauront biztosan látni fogjuk, méghozzá fénykorából, amikor rettegésben tartotta a világot.

Még tavaly nyáron kaptunk hírt arról, hogy a sorozatadaptáció második évad forgatását az Egyesült Királyságba költöztetik át. A jelentésben kitérnek, hogy azért döntöttek úgy, mert a Királyságban komfortosabb a brit színészek számára a munka, közelebb tartózkodnak otthonaikhoz és szeretteihez, valamint lehetőség nyílik arra, hogy Európa más pontján is dolgozzanak a sorozaton. A pontos helyszín még nem ismert, hogy pontosan hol forgatják majd az új epizódokat.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.