Főoldal Filmek Az Alien: Romulus rendezője elárulta, hogy az új film miért nem bolygatja meg az idővonalat
Filmek

Az Alien: Romulus rendezője elárulta, hogy az új film miért nem bolygatja meg az idővonalat

Nem kell aggódni az Alien: Romulus miatt, a film nem befolyásolja a franchise idővonalát.

348
Alien: Romulus
Forrás: 20th Century Studios

Tegnap végre befutott az Alien: Romulus első előzetese, és eddig pontosan annak tűnik, mint amit az eredeti sci-fi horror klasszikus rajongói reméltek. Bár A nyolcadik utas: a Halál és A bolygó neve: Halál között játszódik, a rendező ígéretet tett arra, hogy filmje nem fogja befolyásolni a franchise idővonalát, mivel nagy gondot fordított a tervezésre.

Az említett eredeti és annak folytatása minden idők két legjobb sci-fi filmje. Rengeteg rajongóra tett szert az évtizedek során, akik most azon aggódnak, hogy az Alien: Romulus ne bolygassa meg az idővonalat, hiszen a franchise két legjobb része között játszódik. A Variety kérdéseire Álvarez elmondta, hogy mindkét film rendezőjével, Ridley Scott-tal és James Cameronnal is egyeztetett, hogy új filmje tökéletesen illeszkedjen az idővonalba.

20 évvel az első után, és számomra ez nem jelenti a kánon felborulását. Ez olyasvalami, amiben személyes örömömet lelem, hogy megbizonyosodjak, hogy minden a nagy Alien-franchise történetének részét gazdagítja – nemcsak a történetben, hanem abban is, hogy hogyan kell elkészíteni. Producerként beszéltem Ridley-vel [Scott], és a forgatókönyv tekintetében hosszú beszélgetéseket folytattam James Cameronnal. Miután a film elkészült, megmutattam nekik.

Fede Álvarez

Ridley Scott eredeti, 1979-es sci-fi horrorfilmje végén a Sigourney Weaver által alakított Ellen Ripley hadnagy álomra hajtja fejét egy kriokamrában, és közel hat évtizedig sodródik az űrben, mielőtt rátalálnak. Az Alien: Romulus abban az időszakban játszódik, amikor ő alszik. A Nostromo egyetlen túlélőjeként még nem volt alkalma elmondani senkinek, hogy mit találtak, így senki sincs felkészülve.

A főszereplőt Cailee Spaeny játssza, mások mellett Isabela Merced, David Jonsson, Archie Renaux, Spike Fearn és Aileen Wu látható.

Az Alien: Romulus 2024. augusztus 16-án kerül a mozikba.

Alien: Romulus
Forrás: 20th Century Studios
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Alien: Romulus
BREAKINGElőzetesek

Az Alien: Romulus új előzetese feleleveníti a valaha volt legjobb sci-fi horror pillanatait

Minden van az Alien: Romulus új előzetesében: Xenomorph, arctámadó, félelmetes helyszínek és...

Alien: Romulus
Filmek

A bolygó neve: Halál törölt jelenete inspirálta az Alien: Romulus rendezőjét

Merőben más lesz az Alien: Romulus, mint amit eddig megszokhattunk.