Főoldal BREAKING Az Ahsoka 4. epizódja leleplezte Marrok személyazonosságát
BREAKINGSorozatok

Az Ahsoka 4. epizódja leleplezte Marrok személyazonosságát

Az Ahsoka 4. epizódja véget vetett a spekulációknak Marrok eredetéről.

6.2k
Ahsoka Marrok

Az elmúlt hetekben a Star Wars-rajongók vad teóriákat szőttek Marrok eredetéről, és nagy meggyőződéssel állították, hogy az Ahsoka című sorozatban bemutatott titokzatos gonosztevő nem más, mint Starkiller vagy Ezra Bridger. Nos, az Ahsoka szerdán bemutatott 4. epizódja végre leleplezte a gonosztevőt.

Figyelem! A cikkben SPOILER olvasható.

A Disney+ sorozat legutóbbi részében végre leleplezték Marrok személyazonosságát, de erre aligha voltunk felkészülve. A gonosztevőt egy Sith inkvizítor fénykardjával mutatták be, az arcát pedig a kezdetektől fogva maszk borította, így a rajongók vad rajongói teóriák gyártásába fogtak, hogy ki lehet ez a különös idegen. Négy részt kellett várni a leleplezésre.

A sorozat harmadik részében hallottuk beszélni a karaktert, de a hangját erősen eltorzították. Az egyetlen nyom Marrok kilétére az volt, hogy a kaszkadőr Paul Darnell játssza. Sok rajongó meggyőződéssel állította, hogy a rozsdás sisak alatt vagy Sam Witwer Starkillerje, vagy – ami valószínűbb – Ezra Bridger lapul. Mindkét feltételezés egyformán volt zavaró és hihető, de az Ahsoka most pontot tett erre a kérdésre.

A Seatoson fénykardpárbajban Ahsoka megküzd a titokzatos gonosztevővel, és végül sikerül túljárnia az eszén. Ahsoka megsebzi Marrokot, egy lyukat éget a gonosztevő mellkasára, és ekkora arra lehetünk figyelmesek, hogy zöld porszerű füst száll fel Marrok testéből. A jelenséget sikító hang is kísérli, és úgy tűnik, hogy Marrok rozsdás páncélja valójában egy élőhalottat rejtett eddig.

Megerősítést nem kaptunk Marrok eredetére, de a jelenetből arra lehet következtetni, hogy Morgan Elsbethnek és az Éjnővéreknek valami köze van Marrokhoz, mivel ugyanezt a varázslatot láthattuk A klónok háborúja című animációs sorozatban is, amikor a boszorkányok feltámasztották a halottakat. Ezen felül hasonló effektet láthattunk azután is, miután Darth Sidious megölte Maul testvérét, Savage Oppresst, akit szintén az Éjnővérek mágiája tett fizikailag erősebbé. Korábban voltak pletykák, melyek szerint a sorozatban szerepet kap egy élőhalott rohamosztagos hadsereg is, aminek még valóságalapja is lehet a most látott boszorkányság után.

Érdekes megjegyezni, hogy a mostani “nagy leleplezés” némileg ellentmondhat a StarWars.com karakterbiográfiájának, amely így szól: “A titokzatos Marrok, aki egykor inkvizítorként a Birodalomnak vadászott jedikre, most Morgan Elsbeth által felbérelt zsoldosként dolgozik, hogy sötét tetteket hajtson végre. Az ütött-kopott harci páncélba beburkolózott harcos még mindig egy vörös, kétpengéjű, kör alakú markolattal ellátott kardot hordoz.”

Ugyanakkor lehetséges, sőt valószínű, hogy Marrok egykor az Uralkodó számos inkvizítorának egyike volt, akit Elsbeth feltámasztott a halálból, hogy a bukott Jedi, Baylan Skoll és tanítványa, Shin Hati mellett szolgáljon. Most, hogy elérkeztünk a sorozat félidejéhez, a sorozat kezd formát ölteni, a történetek kezdenek összeállni egy nagy egésszé, és végre megszabadulhatunk a spekulációktól, hogy ki volt Marrok, mert ennél sokkal fontosabb kérdésekre kell választ kapnunk a folytatásban.

Ahsoka
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Becoming Karl Lagerfeld
Sorozatok

A Karl Lagerfeldről szóló sorozat június 7-én lesz elérhető a Disney+-on

Daniel Brühl főszereplésével érkezik Karl Lagerfeldről szóló sorozat a Disney+-ra.

Disney+
Filmek

Bob Iger elárulta, a Disney+ mikor vet véget a jelszómegosztásnak

Azon előfizetők napjai meg vannak számlálva, akik megosztják a Disney+ előfizetésük jelszavát...

Kívánság
Filmek

Rég várt gyermektartalmakkal vár a Disney+ áprilisban

A gyerekeknek nagysikerű műsorokkal készül áprilisban a Disney+.