Főoldal Előzetesek Az agyad eldobod a Mátrix Feltámadások új előzetesétől, és még több kérdést vet fel
Előzetesek

Az agyad eldobod a Mátrix Feltámadások új előzetesétől, és még több kérdést vet fel

Nagyon sok a deja vú ebben az előzetesben.

445

Még szeptemberben mutatták be az első előzetest a várva várt Mátrix Feltámadása című filmhez. Azóta több kisebb tévéreklámban is láttuk a nagy visszatérőket a trilógiából, köztük például Keanu Reeves és Carrie-Anne Moss karaktereit, Neót és Trinityt, most pedig egy új trailer kíséretében jelentették be, hogy 2021. december 6-án, hétfőn kezdik el árulni a jegyeket a filmre.

A vadonatúj előzetes nem sok részletet árul el a film cselekményéről, amit továbbra is nagy titok övez. A videó egy idézettel kezdődik az első filmből, amelyet a Carrie-Anne Moss által alakított Trinity karaktere mond: “A deja vu általában egy hiba a Mátrixban, akkor történik, amikor megváltoztatnak valamit”. Az idézet aztán többször megismétlődik a trailerben, miközben a Jefferson Airplane “White Rabbit” című száma szól, amit már az első előzetesben is hallottuk. Az előzetesben az eredeti trilógia és az új rész felvételeit felváltva vágják be, és mindezt úgy, hogy a hangsúly a “változás” szón van. Ez látszólag arra utal, hogy a “változás” az új film nagy témája.

A Mátrix-franchise új részét a filmsorozat társalkotója, Lana Wachowski rendezte, a forgatókönyvet Wachowski David Mitchel (a Felhőatlasz című regény szerzője) és Aleksandar Hemon közösen írta. A franchise fennállása óta ez az első olyan film, amit nem a Wachowski testvérpár rendez és ír, hiszen Lilly Wachowski ezúttal kimaradt.

A Neo és Trinity (Carrie-Anne Moss) főszereplőkön kívül többen is visszatérnek az előző részekből, köztük például Jada Pinkett-Smith, Daniel Bernhardt és Lambert Wilson. Nagy meglepetésre Laurence Fishburne nem tér vissza Morpheus szerepében, inkább megfiatalították a karaktert, akit ezúttal Yahya Abdul-Mateen II kelt életre. Új belépők is akadnak bőven, Neil Patrick Harris mellett Christina Ricci, Jessica Henwick, Priyanka Chopra, valamint Jonathan Groff is bemutatkozik.

A filmhez kiadott hivatalos szinopszis szerint az “Egy két valóságból álló világban – a mindennapi életből és abból, ami mögötte van – Thomas Andersonnak ismét választania kell, hogy követi-e azt a bizonyos fehér nyulat. Bár egy illúzió, a választás lehetősége még mindig az egyetlen út a Mátrixba vagy a Mátrixból való ki- és bejutáshoz, amely erősebb, biztonságosabb és veszélyesebb, mint valaha”.

Mátrix franchise negyedik részét 2021. december 22-én fogják bemutatni egyszerre a mozikban és az HBO Max streamingszolgáltatón.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Sonic, a sündisznó 3.
Filmek

Kiderült, melyik karaktert szinkronizálja Keanu Reeves a Sonic, a sündisznó 3. részében

Keanu Reeves nem is akármelyik karaktert szinkronizálja a Sonic, a sündisznó 3....

John Wick: 4. felvonás
Filmek

Keanu Reeves külön kérte, hogy úgy végződjék a John Wick: 4. felvonás

Nem egyértelmű a John Wick: 4. felvonás befejezése, hogy meghalt vagy életben...

John Wick: 4. felvonás
Filmek

A John Wick: 4. felvonás alternatív befejezése nem nyerte el a közönség tetszését a tesztvetítésen

A közönségnek mindkét befejezést levetítették, de nem voltak elragadtatva az alternatív befejezéstől.