Főoldal Előzetesek Az A Haunting in Venice előzetesében Hercule Poirot visszatér, hogy megoldjon egy természetfeletti Agatha Christie-rejtélyt
Előzetesek

Az A Haunting in Venice előzetesében Hercule Poirot visszatér, hogy megoldjon egy természetfeletti Agatha Christie-rejtélyt

Ez lesz Hercule Poirot legfélelmetesebb nyomozása, szinte már horror kalandnak ígérkezik.

307

Kenneth Branagh korábbi Agatha Christie-adaptációi (viszonylag) földhözragadt thrillerek voltak, ez a harmadik film, az A Haunting in Venice egy, a természetfeletti világban történt gyilkosságot fog feldolgozni. A Disney szerdán a 2023-as CinemaCon alatt mutatta be az első előzetest, majd nem sokkal rá online is elérhetővé tette a trailert.

A Thor rendezője, Kenneth Branagh korábbi Agatha Christie-adaptációi, a Gyilkosság az Orient Expresszen és a Halál a Níluson olyan misztikus thrillerek voltak, amelyekben nem voltak természetfeletti elemek, de az elismert filmrendező következő Hercule Poirot-kalandja egyértelműen belekóstol a horror műfajába, ahogy az angol film címe is utal rá: kísértés Velencében. A film még nem kapott magyar címet, de valószínűleg ez lesz a hivatalos magyar fordítás is.

A film a II. világháború utáni, kísérteties Velencében játszódik Mindenszentek éjszakáján, ahol egy félelmetes rejtély bontakozik ki, amelyben a híres detektív, Hercule Poirot visszatér. A világ legelbűvölőbb városába visszavonult és önfeledt száműzetésben élő Poirot vonakodva vesz részt egy szeánszon egy pusztuló, állítólag kísértetjárta palotában. Amikor az egyik vendéget meggyilkolják, a detektív az árnyak és titkok baljós világába kerül.

Branagh visszatér Poirot szerepében, valamint Kyle Allen (Rosaline), Camille Cottin (Call My Agent), Jamie Dornan (Belfast), Tina Fey (30 Rock), Jude Hill (Belfast), Ali Khan (Six Underground – Hatan az alvilágból), Emma Laird (Kingstown polgármestere), Kelly Reilly (Yellowstone), Riccardo Scamarcio (Caravaggio árnyéka) és a friss Oscar-díjas Michelle Yeoh (Minden, mindenhol, mindenkor).

A filmet 2023. szeptember 15-én fogják bemutatni az amerikai mozikban.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Az apáca 2.
Filmek

Box Office: Az apáca II. démonja vagy a Szeánsz Velencében szelleme volt erősebb?

Egy hajszálon múlott, hogy Az apáca II. vagy a Szeánsz Velencében nyerjen.

Szeánsz Velencében
Filmkritikák

Szeánsz Velencében kritika

Hercule Poirot visszatért, hogy a Szeánsz Velencében megoldjunk egy természetfeletti bűntényt.

Szeánsz Velencében
Előzetesek

Magyar szinkronnal is elérhető a Szeánsz Velencében nagy előzetese

Ez lesz Hercule Poirot legfélelmetesebb nyomozása, ezúttal természetfeletti erőkkel harcol.