Close


Közelgő események

Előzetesek

Az A Haunting in Venice előzetesében Hercule Poirot visszatér, hogy megoldjon egy természetfeletti Agatha Christie-rejtélyt

Ez lesz Hercule Poirot legfélelmetesebb nyomozása, szinte már horror kalandnak ígérkezik.

  • PublishedApril 27, 2023

Kenneth Branagh korábbi Agatha Christie-adaptációi (viszonylag) földhözragadt thrillerek voltak, ez a harmadik film, az A Haunting in Venice egy, a természetfeletti világban történt gyilkosságot fog feldolgozni. A Disney szerdán a 2023-as CinemaCon alatt mutatta be az első előzetest, majd nem sokkal rá online is elérhetővé tette a trailert.

A Thor rendezője, Kenneth Branagh korábbi Agatha Christie-adaptációi, a Gyilkosság az Orient Expresszen és a Halál a Níluson olyan misztikus thrillerek voltak, amelyekben nem voltak természetfeletti elemek, de az elismert filmrendező következő Hercule Poirot-kalandja egyértelműen belekóstol a horror műfajába, ahogy az angol film címe is utal rá: kísértés Velencében. A film még nem kapott magyar címet, de valószínűleg ez lesz a hivatalos magyar fordítás is.

A film a II. világháború utáni, kísérteties Velencében játszódik Mindenszentek éjszakáján, ahol egy félelmetes rejtély bontakozik ki, amelyben a híres detektív, Hercule Poirot visszatér. A világ legelbűvölőbb városába visszavonult és önfeledt száműzetésben élő Poirot vonakodva vesz részt egy szeánszon egy pusztuló, állítólag kísértetjárta palotában. Amikor az egyik vendéget meggyilkolják, a detektív az árnyak és titkok baljós világába kerül.

Branagh visszatér Poirot szerepében, valamint Kyle Allen (Rosaline), Camille Cottin (Call My Agent), Jamie Dornan (Belfast), Tina Fey (30 Rock), Jude Hill (Belfast), Ali Khan (Six Underground – Hatan az alvilágból), Emma Laird (Kingstown polgármestere), Kelly Reilly (Yellowstone), Riccardo Scamarcio (Caravaggio árnyéka) és a friss Oscar-díjas Michelle Yeoh (Minden, mindenhol, mindenkor).

A filmet 2023. szeptember 15-én fogják bemutatni az amerikai mozikban.

Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.