Örökkévalók

Angelina Jolie megszólalt, miután az arab országokban betiltották az Örökkévalókat

Angelina Jolie nem hagyta szó nélkül, amiért az araboknál betiltották az Örökkévalókat.

Múlt héten néhány nappal a premier előtt megtudtuk, hogy a Marvel Studios legújabb produkcióját, az Örökkévalók című filmet nem fogják vetíteni Szaúd-Arábiában, Katarban és Kuvaitban, miután a Disney megtagadott több módosítást a filmben, miután az arab országok szerették volna, ha a szexjelenetet és a meleg csókot kivágják a filmből. A tiltással kapcsolatban Angelina Jolie is megszólalt.

Miközben Chloé Zhao szuperhősfilmjét múlt héten a világ legtöbb pontján bemutatták, addig az Örökkévalókat csak november 11-én tervezték volna bemutatni az Öböl-régióban, de Szaúd-Arábia, Katar és Kuvait cenzúra miatt betiltotta a film forgalmazását. A hírek szerint a helyi cenzorok egy sor változtatást fogalmaztak meg a stúdióhoz, azonban ezeknek a Disney nem volt hajlandó eleget tenni, nem vágta meg a filmet. Az arab kultúrát ismerve nem meglepő, hogy a kérdéses jelenetek a nyíltan meleg Phastosra (Brian Tyree Henry) vonatkoztak, akiről a film második felvonásában kiderül, hogy családot alapított, és még a férjét is megcsókolja.

Örökkévalók

Sokan elismerően nyilatkoztak a Disney döntése után, amiért megtagadták a változtatást. Angelina Jolie (Théné) is állást foglalt a témában, és kijelentette, “büszke a Marvelre” – mondta Jolie a news.com.au ausztrál weboldalnak.

Szomorú vagyok [a rajongók miatt]. És büszke vagyok a Marvelre, amiért nem volt hajlandó kivágni azokat a jeleneteket. Még mindig nem értem, hogyan élhetünk ma egy olyan világban, ahol még mindig vannak [olyan emberek, akik] nem látják a családot, ami Phaisztosznak van, és ennek a kapcsolatnak és szeretetnek a szépségét. Az, hogy bárki dühös emiatt, fenyegetve érzi magát tőle, nem helyesli vagy nem értékeli, az tudatlanság.Angelina Jolie

Jolie mellett még sokan nem értenek egyet a döntéssel, de valószínűleg ez semmit sem fog változtatni a helyzeten. A szomorú valóság az, hogy a homoszexualitás sok országban még mindig nem elfogadott, s ameddig nem változik a világ, addig azok a filmek, amelyekben azonos neműek kapcsolatát látjuk, továbbra is problémákba fognak ütközni.

Total
16
Shares
Previous Article
Pókember: Nincs hazaút

A Pókember: Nincs hazaút poszterén láthatjuk először Zöld Manó visszatérését

Next Article
Sikoly

Egy werkvideót és magyar szinkronos előzetest kapott a 2022-es Sikoly

Related Posts