Főoldal Filmek Angelina Jolie megszólalt, miután az arab országokban betiltották az Örökkévalókat
Filmek

Angelina Jolie megszólalt, miután az arab országokban betiltották az Örökkévalókat

Angelina Jolie nem hagyta szó nélkül, amiért az araboknál betiltották az Örökkévalókat.

177
Örökkévalók
Forrás: Marvel Studios

Múlt héten néhány nappal a premier előtt megtudtuk, hogy a Marvel Studios legújabb produkcióját, az Örökkévalók című filmet nem fogják vetíteni Szaúd-Arábiában, Katarban és Kuvaitban, miután a Disney megtagadott több módosítást a filmben, miután az arab országok szerették volna, ha a szexjelenetet és a meleg csókot kivágják a filmből. A tiltással kapcsolatban Angelina Jolie is megszólalt.

Miközben Chloé Zhao szuperhősfilmjét múlt héten a világ legtöbb pontján bemutatták, addig az Örökkévalókat csak november 11-én tervezték volna bemutatni az Öböl-régióban, de Szaúd-Arábia, Katar és Kuvait cenzúra miatt betiltotta a film forgalmazását. A hírek szerint a helyi cenzorok egy sor változtatást fogalmaztak meg a stúdióhoz, azonban ezeknek a Disney nem volt hajlandó eleget tenni, nem vágta meg a filmet. Az arab kultúrát ismerve nem meglepő, hogy a kérdéses jelenetek a nyíltan meleg Phastosra (Brian Tyree Henry) vonatkoztak, akiről a film második felvonásában kiderül, hogy családot alapított, és még a férjét is megcsókolja.

Örökkévalók

Sokan elismerően nyilatkoztak a Disney döntése után, amiért megtagadták a változtatást. Angelina Jolie (Théné) is állást foglalt a témában, és kijelentette, “büszke a Marvelre” – mondta Jolie a news.com.au ausztrál weboldalnak.

Szomorú vagyok [a rajongók miatt]. És büszke vagyok a Marvelre, amiért nem volt hajlandó kivágni azokat a jeleneteket. Még mindig nem értem, hogyan élhetünk ma egy olyan világban, ahol még mindig vannak [olyan emberek, akik] nem látják a családot, ami Phaisztosznak van, és ennek a kapcsolatnak és szeretetnek a szépségét. Az, hogy bárki dühös emiatt, fenyegetve érzi magát tőle, nem helyesli vagy nem értékeli, az tudatlanság.

Angelina Jolie

Jolie mellett még sokan nem értenek egyet a döntéssel, de valószínűleg ez semmit sem fog változtatni a helyzeten. A szomorú valóság az, hogy a homoszexualitás sok országban még mindig nem elfogadott, s ameddig nem változik a világ, addig azok a filmek, amelyekben azonos neműek kapcsolatát látjuk, továbbra is problémákba fognak ütközni.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Vasember
Filmek

Kevin Feige végre reagált azokra a pletykákra, hogy Robert Downey Jr. visszatérhet Vasemberként

Megszólalt a témában a Marvel Studios vezetője is, hogy visszatérnek-e az eredeti...

Madame Web
Előzetesek

Megjelent a csajokkal teli Madame Web előzetese magyarul

Magyar szinkronnal is elérhető a Madame Web első nagy előzetese.

Pókember: Idegenben
Filmek

Tom Holland csak akkor fog újra Pókembert játszani, ha megéri visszatérni

Nyomós ok kell azért, hogy elkészüljön a Pókember 4.