x
Close


Közelgő események

Filmek

Angelina Jolie megszólalt, miután az arab országokban betiltották az Örökkévalókat

Angelina Jolie nem hagyta szó nélkül, amiért az araboknál betiltották az Örökkévalókat.

Angelina Jolie megszólalt, miután az arab országokban betiltották az Örökkévalókat
  • Publishednovember 8, 2021

Múlt héten néhány nappal a premier előtt megtudtuk, hogy a Marvel Studios legújabb produkcióját, az Örökkévalók című filmet nem fogják vetíteni Szaúd-Arábiában, Katarban és Kuvaitban, miután a Disney megtagadott több módosítást a filmben, miután az arab országok szerették volna, ha a szexjelenetet és a meleg csókot kivágják a filmből. A tiltással kapcsolatban Angelina Jolie is megszólalt.

Miközben Chloé Zhao szuperhősfilmjét múlt héten a világ legtöbb pontján bemutatták, addig az Örökkévalókat csak november 11-én tervezték volna bemutatni az Öböl-régióban, de Szaúd-Arábia, Katar és Kuvait cenzúra miatt betiltotta a film forgalmazását. A hírek szerint a helyi cenzorok egy sor változtatást fogalmaztak meg a stúdióhoz, azonban ezeknek a Disney nem volt hajlandó eleget tenni, nem vágta meg a filmet. Az arab kultúrát ismerve nem meglepő, hogy a kérdéses jelenetek a nyíltan meleg Phastosra (Brian Tyree Henry) vonatkoztak, akiről a film második felvonásában kiderül, hogy családot alapított, és még a férjét is megcsókolja.

Örökkévalók

Sokan elismerően nyilatkoztak a Disney döntése után, amiért megtagadták a változtatást. Angelina Jolie (Théné) is állást foglalt a témában, és kijelentette, “büszke a Marvelre” – mondta Jolie a news.com.au ausztrál weboldalnak.

Szomorú vagyok [a rajongók miatt]. És büszke vagyok a Marvelre, amiért nem volt hajlandó kivágni azokat a jeleneteket. Még mindig nem értem, hogyan élhetünk ma egy olyan világban, ahol még mindig vannak [olyan emberek, akik] nem látják a családot, ami Phaisztosznak van, és ennek a kapcsolatnak és szeretetnek a szépségét. Az, hogy bárki dühös emiatt, fenyegetve érzi magát tőle, nem helyesli vagy nem értékeli, az tudatlanság.

Angelina Jolie

Jolie mellett még sokan nem értenek egyet a döntéssel, de valószínűleg ez semmit sem fog változtatni a helyzeten. A szomorú valóság az, hogy a homoszexualitás sok országban még mindig nem elfogadott, s ameddig nem változik a világ, addig azok a filmek, amelyekben azonos neműek kapcsolatát látjuk, továbbra is problémákba fognak ütközni.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.