x
Close


Közelgő események

Filmek

Amit eddig tudunk a Pókember: Hazatérés című moziról

Tudtuk, hogy az új Pókember részt év vége előtt nem kezdik felvenni, de megtudtunk egy s más új dolgot a Marvel új reboot filmjéről.

Amit eddig tudunk a Pókember: Hazatérés című moziról
  • Publishedmájus 30, 2016

Tudtuk, hogy az új Pókember részt év vége előtt nem kezdik felvenni, de megtudtunk egy s más új dolgot a Marvel új reboot filmjéről.

A Marvel Univerzum második fázását a Bosszúállók: Ultron korával és az új Hangyával zártuk le, de már a harmadik fázisban tartunk, ahol jobbnál jobb filmem fognak jönni. Sokat lehetett hallani, hogy milyen tervekkel vág neki a Marvel az utolsó fázisnak, melynek részese sok új szuperhős. Természetesen a régi karaktereket sem kell felednünk, ők is végig kísérik ezt az időt. A harmadik fázis elején egyből egy nagy durranással indított a Marvel, az Amerika kapitány: Polgárháború nagyon magasra tette a mércét, de volt egy ennél is fontosabb tartalmi mondandója, bemutatkozott az új Pókember.

Mindenki tapsolt, mikor a múltban a Sony és a Marvel Studios megegyeztek, hogy a Pókember jogok visszaszállnak a jogos tulajdonoshoz, s elkészülhet a Marvel által megálmodott, s elgondolt Spider-Man: Homecomming film. Sokszor befürödtek már a Pókember franchisezal, de a Marvel nagyon jól csinálja, így bízhatunk, hogy a harmadik nekifutás sikeres lesz. Eddig odáig van mindenki Tom Holland által játszott Peter Parkerért.

Láthattuk a vásznon egy pokoli fiatal, tini srácot, akire tökéletesen illik a Pókember jelmez. Az új Pókember nem egy reboot lesz, nem fogjuk látni Ben bácsi halálát harmadszor is, mert ez nem újrakezdés lesz. Visszacsöppenünk a gimis évekbe, mikor Parker arcát még a ragyák borítják. A srác, aki nem igazán tudja, mi is valójában, milyen erő birtokában van, még most kezdi felfedezni képességeit. Az Amerika kapitány új része ezt tökéletesen visszaadta a nagydumás csávónak. A széria kapott egy tök új színészt, amihez illik egy új rendező is. Jon Watts megkapta élete talán legjobb filmes felkérést, mikor a Marvel lepaktált a rendezővel. Wattsról tudni, hogy nagy barátságban van A galaxis őrzői rendezőjével, James Gunnal. Már ebből leszűrhetjük, hogy az jövőre érkező Pókember rész mennyire szórakoztató lesz – James Gunn finoman fogalmazva sem normális.

A többi szereplőről nem tudunk sokat, csak annyit árultak el, hogy több Bosszúálló is feltűnik majd a Hazatérésben. Robert Downey Jr. garantált, ő kiemelt prioritást kap Pókember életében. Már a Polgárháborúban is láthattuk, amint a két zseni egymásra talált. Csak tovább fogják ezt a barátságot erősíteni a jövőben. Úgy is fogalmazhatnánk, hogy apa-fia kapcsolat lesz a két hős között.

És hogy miért gondoljuk, hogy ez egy pokoli jó Pókember film lesz? Mert az irányítás a Marvel Univezum kezében van! Ha megnézzük az elmúlt évek filmjeit, már ami a Marveleseket illeti, akkor rá kell csodálnunk, hogy ez a stúdió nem tud hibázni. Nem adtak ki pocsék, és rossz filmet – Vasember 3 azért gyengébb volt, de még így is sokkal, de sokkal jobb, mint egy DC Comics rendezésű Baman vs Superman. Nagyon összeállt ez a csapat, és már alig várjuk, hogy jövő júliusban beüljünk az új „pizsamás” filmre.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.