Alternatív csomagolóanyagban fog érkezni az új Football Manager

Egy nagyon fontos és támogatandó kezdeményezést indít el a Football Manager az idei epizódjával.

Egy nagyon fontos és támogatandó kezdeményezést indít el a Football Manager az idei epizódjával.

A nagy sikerű Football Manager sorozat fejlesztője, a londoni székhelyű Sports Interactive (SI) stúdió rendezője, Miles Jacobson O.B.E. felkérte a szórakoztatóipar képviselőit – a zenék, filmek és játékok területén egyaránt –, hogy hagyjanak fel a műanyag csomagolásra támaszkodással, és használjanak fenntarthatóbb csomagolásokat. A felhívást kísérve a Sports Interactive bejelentette, hogy a folyamatos sikernek örvendő sorozat következő része, a Football Manager 2020 lesz az első, ami jóval környezet barátabb csomagolásban fog érkezni.

„A jelenlegi klímavészhelyzet miatt úgy döntöttünk, hogy ezentúl a lehető legkörnyezetbarátabb formában terjesztjük játékainkat – mondta Jacobson. „Ennek megvalósításához kollégáinkkal és a SEGA munkatársaival együtt kifejlesztettünk egy újfajta csomagolást, ami felváltja a tradicionális műanyag tokokat egy 100%-osan újrahasznosított kartonpapírból készült és növényi tintával nyomtatott, valamint 100%-ig újrahasznosítható fóliába csomagolt változatra.”

„Tagadhatatlan tény, hogy ez a csomagolás drágább – körülbelül 30%-kal –, mint a hagyományos tokok, de úgy gondoljuk ezt az árat érdemes megfizetni. Minden a műanyag csomagolások fejlesztésében, készítésében vagy gyártásában érintett szórakoztatóipari dolgozót ezúton szeretnénk felkérni, hogy tekintse át a számos elérhető környezetbarát lehetőséget, és nyelje le a váltással járó extra kiadást.”

„A váltás persze egyes kiadások csökkenésével is jár, így például a terjesztés is olcsóbb, hiszen a hagyományosnál kisebb súlyú tokok szállításához kevesebb üzemanyag szükséges. A feldolgozási költségek szintén alacsonyabbak, a csomagolás ugyanis újrahasznosítható, így nem egy hulladéklerakó tetején fogja végezni. Emellett van egy másik feladata és hatása is az új csomagolásnak, ami úgy gondoljuk mindenképp megéri az extra költségeket, ez pedig bolygónk jövőjének biztosítása.”

A Football Manager 2020 csomagolása 100%-osan újrahasznosított kartondobozból készül, a mellékelt útmutató pedig 100%-osan újrahasznosított papírra lesz nyomtatva, mindez egy teljesen újrahasznosítható, kis sűrűségű polietilén fóliába csomagolva. A csomag egyetlen nehezebben újrahasznosítható része maga a DVD lesz, de még ez is újra felhasználható lesz a szakértő cégek segítségével. Az új csomagolással körülbelül 55 g műanyagot spórolunk minden példány legyártásakor. A játék teljes élettartamát tekintve ez akár 20 tonna műanyag csomagolást is jelenthet.

A Football Manager 2020 2019 november elején jelenik meg PC-re.

Total
4
Shares
Previous Article

Elég bátor vagy megbirkózni a pokol gyötrelmeivel?

Next Article
Rian Johnson

Rian Johnson nem tudja, hogy mikor készül el az új Star Wars-trilógia

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!