x
Close


Közelgő események

Filmek

Alien: Covenant – elkezdődött a visszaszámlálás

A 20th Century Fox egy új „a kulisszák mögötti” videóval hívja fel a figyelmünket a film megjelenésére.

Alien: Covenant – elkezdődött a visszaszámlálás
  • Publishedaugusztus 5, 2016

A 20th Century Fox egy új „a kulisszák mögötti” videóval hívja fel a figyelmünket a film megjelenésére.

Múlt hónapban kaptunk képet Ridley Scott rendezőtől, hogy a film forgatása befejeződött Ausztráliában. Azok számára, akik folyamatosan követték a munkálatokat, nekik a csütörtöki nap nagy jelentőséggel bírt: 2017. augusztus 4-én fogják bemutatni az Alien: Covenant filmet a mozikban. Kevesebb mint egy év van az érkezésig, ennek apropóján egy „visszaszámlálós” kis scene videót is megosztottak a készítők Twitter-en. A videón a legénység egy eddig ismeretlen tagja látható, kriogén állapotban.

A videót Twitter-en és Facebook-on küldték világgá, bár ebből nem tudtunk meg túl sok mindent a film sztorijáról. A forgatás befejezése óta nem hallottunk a filmről, nem tudjuk pontosan, hogy mikor fog érkezni az első igazi ízelítő, vagy hivatalos stáblista, hogy kik milyen szerepet játszanak a filmben. A rajongók zöme azt remélte, hogy az idei Comic-Con-on látható lesz az első teaser a filmhez, de ez nem történt meg – a 20th Centruy Fox korábban már jelezte, teljes egészében kihagyta a rendezvényt idén.

Ridley Scott visszatért abba az univerzumba, amit megalkotott az Alien-filmekkel, s ahol most az Alien: Covenant-on van a figyelem. Minden egy utazással indult egy távoli bolygóra a galaxis peremére, mindez a Covenant hajó legénységével. Azt gondolták, hogy a Paradicsomot találták meg, de valójában egy sötét és veszélyes világba csöppentek, melynek egyetlen lakója van, a szintetikus David (Michael Fassbender) organizmus, aki túlélte a Prometheus expedíciót. A történet szerint 10 évvel járunk a Prometheus küldetése után majd.

A rendező megerősítette, hogy a Xenomorph-fal együtt a Facehugger-ek (amik úgy az arcodra tapadnak, és lepetéznek) és Chestburster-ek (maguk az Alien-ek) is feltűnnek majd a folytatásban. Noomi Rapace (Elizabeth Shaw orvos a Prometheus legénységből) is szerepet kapott, legrosszabb esetben cameózik egyet a film kedvéért, de Danny McBride, Demian Bichir, Jussie Smollett, Amy Seimetz, Carmen Ejogo és Callie Hernandez színészekkel biztosan találkozni fogunk. A film forgatókönyvét Jack Paglen, Michael Green és John Logan készítette, és már csak 364 napot kell aludnunk, hogy beüljünk a filmre.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.