Főoldal Filmek Alan Ritchson elment a meghallgatásra Thor szerepére, de nem vette “komolyan”
Filmek

Alan Ritchson elment a meghallgatásra Thor szerepére, de nem vette “komolyan”

Thor szerepére többen is pályáztak, köztük Alan Ritchson.

193
Reacher
Forrás: Prime Video

A Reacher sztárja, Alan Ritchson nemrég arról mesélt, hogy egyszer jelentkezett Thor szerepére az MCU-ban, de lecsúszott arról a szerepről, mert nem vette eléggé “komolyan”. Ezt a szerepet később Chris Hemsworth kapta, aki azóta is betölti a mennydörgés istenének szerepét.

A Men’s Healthnek adott új interjújában Ritchson bevallotta, hogy a pörölyforgató isten szerepét a 2011-es Thor-filmben elveszítette, és elismerte, hogy túlságosan a külső megjelenésére hagyatkozott. Ritchson azt hitte, hogy testi megjelenésével elnyerheti a szerepet, és nem mutatta meg színészi tehetségét. Végül Chris Hemsworth ellopta tőle a dicsőséget, és a Marvel Moziverzum állandó szereplője lett.

“Nem vettem komolyan” – mondta Ritchson a Thor meghallgatásáról. “Úgy voltam vele, hogy “majd rám dobják a szerepet, ha úgy nézek ki, mint az a srác a képregényekben; senkit sem érdekel igazán a színészet”.

Nem Ritchson volt az egyetlen színész, aki lemaradt erről a szerepről. Chris Pratt tavaly elárulta, hogy meghallgatásra jelentkezett, hogy Thor egyik segédje legyen, de – több más Marvel-meghallgatáshoz hasonlóan – nem kapott visszahívást. Ettől annyira elszomorodott, hogy már majdnem teljesen lemondott az MCU-ról, míg végül megkapta Űrlord szerepét a 2014-es A galaxis őrzői című filmben.

Ritchson nem mondott le, hogy színészi babérokra törjön a jövőben, s egy színészedző segítségével azon dolgozott, hogy csiszolja mesterségét. Számos kisebb szerepet kapott olyan televíziós sorozatokban, mint a Black Mirror, a New Girl és a Brooklyn Nine-Nine, valamint visszatérő szerepet a Titánok című sorozatban.

Ritchson az ezt követő években nagyobb hírnévre tett szert. A Prime Video Reacher című sorozatában megkapta a főszerepet, amelynek jelenleg a harmadik évadát forgatják. Ez a szerep hozta meg végül az áttörést a karrierjében, ezután befutott sztár lett, és valódi kasszasikerekben is feltűnt. Az első évad 2022-es bemutatóját követő hétvégén “50 ajánlatot kapott”, és ekkor tudta meg, hogy “megváltozott az élete”.

Reacher
Forrás: Prime Video
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események