x
Close


Közelgő események

Sorozatok

Akár ilyen is lehetett volna Skarlát Boszorkány jelmeze a WandaVision-sorozatban

Eltalálták Skarlát Boszorkány jelmezét a sorozatra.

Akár ilyen is lehetett volna Skarlát Boszorkány jelmeze a WandaVision-sorozatban
  • PublishedAugust 9, 2021

Kezdetben sok kritika érte a Marvel Studios alkotásait, amiért a karakterek jelmezei eltértek a megszokottól. Az utóbbi időben azonban megfigyelhető, hogy mennyire nagy figyelmet fordítanak az egyes karakterek jelmezeinek kidolgozására. Különösen igaz ez Elizabeth Olsen karakterére, miután Wanda a Disney+ sorozatában, a WandaVision fináléjában képregényhű jelmezt öltött magára.

Wanda Maximoffot végre Skarlát Boszorkányként mutatták be, majd a WandaVision fináléjában egy merőben új jelmezt kapott a karakter, ami már arra emlékeztet, amiben a Marvel nyomtatott lapjain láttunk a hőst. Több fejlesztési lépcsőn ment keresztül a jelmez, és több ruhatervvel is előálltak a jelmeztervezők, ezek között találunk olyat, ami ismerős lehet a korábbi filmekből (kisebb változtatással).

WandaVision

David Masson, a Marvel Studios koncepcióművésze közösségi oldalán osztott meg egy pár alternatív vázlatot Skarlát Boszorkány új jelmezéről. Kezdetben egy sokkal visszafogottabb megjelenést terveztek a karakternek.

Hatalmas öröm volt a Marvel WandaVision című sorozatán dolgozni a csodálatos Mayes Rubeo jelmeztervező felügyelete alatt. Itt van néhány illusztráció egy olyan megjelenésről, ami nem került bele a sorozatba, a Végjátékban látott kinézet után ezek lettek volna a következő lépcsőfokok.

Mindkét dizájn hasonló, és a Bosszúállók: Ultron kora utolsó pillanata ihlette a tervezőket. Valószínűleg a rajongók nem siratják ezeket a terveket, mert sokkal menőbb és képregényhűbb jelmezbe bújtatták a Marvel Moziverzum legerősebb karakterét. Wandával legközelebb a Doctor Strange az őrület multiverzumában című filmben találkozunk jövő év elején, legalábbis ami biztos, de vendégszerepet gyakorlatilag bármelyik addigi alkotásban el tudunk képzelni neki.

Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.