Wide Screen
Filmek

A YouTube változtatott algoritmusán a Brie Larson-ellenes videók hatására

A keresőalgoritmus átállítása után kevesebb emberhez jutnak el ezek a videók.

A Marvel Kapitány film (kritikánk itt) bemutatójához közeledve elszaporodtak az új Marvel mozi bojkottjára felszólító videók. Ezeket a videókat feltöltő videósok elsősorban a főszerepet játszó Oscar-díjas színésznő személye miatt kritizálták az akkor még meg sem jelent filmet. Általában Brie Larson aktivista és politikai témákban történő megnyilvánulásai szolgálnak szálkaként mások szemében.

A videómegosztó oldal egy egyszerű trükkel vágott vissza: átkategorizálták a Brie Larson kereső szavakat. Eddig a sok bojkottra felszólító videó tűnt fel azoknak, akik rákerestek a színésznő nevére Youtube-on, ám már olyan tartalmak jelennek meg, melyek különböző híroldalaktól származnak. Így hátrébb szorultak a trollok és a rant videósok tartalmai.

Ez egyrészről üdvözölendő, hisz ez egy jó módszer lehet a fake news elleni harcban és az se baj ha az ilyen negatív tartalmak kevesebb embert érnek el. Másrészről viszont szerintem aggályokat is felvet. Mert az egyik óriásvállalat (Disney) kedvéért a másik óriás vállalat (a Youtube azaz a Google) az amatőr videósok helyett a nagyobb cégeket fogja már előnyben részesíteni. Így sok kezdő videós helyett, az online média képviselői kerülnek jobb helyzetbe a nézettségért folytatott harcban.

Ti mit gondoltok? Teljesen jogos a Youtube döntése?

Még több a témában...

Kiszivárgott néhány premierdátum a Marvel Moziverzum 5. fázis filmjeihez

Kévés Bence Mihály

Kevin Feige szívesen dolgozna újra a Thor: Ragnarök rendezőjével

Kévés Bence Mihály

Rendkívül érdekes hírek érkeztek a Thor: Ragnarok-filmhez

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Elfogad Tovább