Főoldal Filmek A Xenomorph otthonát és egy új dögöt is láttunk volna az Alien vs. Predator 2. elvetett befejezésében
Filmek

A Xenomorph otthonát és egy új dögöt is láttunk volna az Alien vs. Predator 2. elvetett befejezésében

A franchise fennállása óta először láttuk volna ezt az új bolygót.

353
Alien vs. Predator
Forrás: 20th Century Fox

Sokak szerint a 2000-es években bemutatott Alien vs. Predator mindkét része a franchise meggyalázása volt. Igazság szerint nem is értjük, hogyan készülhetett el az első rész után a második, de mint kiderült, a második rész végén egy teljes jelenetsorozatot terveztek a folytatáshoz. Ebben a hosszabb stáblista utáni jelenetben elutaztunk volna az eddig soha nem látott Alien szülőbolygóra.

A 2004-es Alien vs. Predator első részt nem sokkal a Freddy vs. Jason crossover után mutatták be a mozikban, amitől a 20th Century Fox azt várta, hogy eláll a rajongók lélegzete. A két franchise szereplője videojátékokban már egymásra találtak, most pedig a filmben is összeeresztették volna őket. A gond akkor kezdődött, amikor a film PG-13-as besorolást kapott. Itt már érezni lehetett, hogy valami bűzlik a projekttel. A csalódást keltő első rész után, a stúdió próbálta növelni a vér és csontok látványát a folytatásban. Sajnos azonban ez sem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, a második rész még az első résznél is borzalmasabb lett, ezzel pedig megpecsételte mindkét franchise jövőjét egy időre…

Az io9 készített hosszabb interjút Greg Strause társíróval és rendezővel. A készítő bevallása szerint az Alien vs. Predator – A Halál a Ragadozó ellen 2. rész eredetileg egy sokkal nagyobb befejezést kapott volna. Ebben a stáblista utáni jelenetben kísérletet tettek volna, hogy összekapcsolják a filmet az idegenek eredetével. A film végén ellátogattunk volna a Xenomorphok eddig még nem látott otthonába, ahol betekintést kaptunk volna egy epikus harcsorozatba. Sőt, egy teljesen új szörnyet is bemutattak volna a franchise-ba.

A moziban bemutatott film azzal ért véget, hogy az emberek megtalálták a Ragadozó fegyverét, de az alternatív befejezésben a Weyland-Yutani űrhajóján találtuk volna magunkat. Az említett hajó a Xenomorphok bolygója felé tartott. Ebben a videóban a Ragadozó egy egész törzsét láttuk volna az idegenekre vadászni. Pontosabban a Ragadozók a Xenomorphok egy új létformáját, az úgynevezett Alien King-et szerették volna trófeaként hazavinni. Strause úgy írta le ezt a szörnyet, mint egy hatalmas óriási szárnyas idegen dögöt.

Ez csak tovább bonyolította volna az eddigi ismereteinket a lényekről, de nem ez lett volna az egyetlen csavar a franchise mitológiájában sem. Strause azt akarta, hogy a Ragadozó fegyverét Ms. Yutani-nak adják az Alien vs. Predator 2. végén. Ezzel az emberiségnek lehetősége lett volna tanulmányozni az idegen technológiát, s javunkra fordítsák az űrutazási technológiát. Lényegében ez a fegyver tette volna lehetővé azt a technikát, amit a későbbi Alien-filmekben láttunk.

Ettől jobb nem lett volna a franchise, és még mindig nagyon sokan utálnák ezeket a filmeket, de sokkal nagyobb lett volna benne a potenciál. A Ragadozók, emberek és a Xenomorphok csatájára került volna sor egy olyan bolygón, amit eddig még soha nem láttunk.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Aliens vs. Predator - A Halál a Ragadozó ellen 2.
Filmek

A Ragadozók elsődleges prédái nem az emberek és nem is a Xenomorphok

Egy képregényből kaptunk választ, hogy a Ragadozók mit tekintettek elsődleges prédájuknak.