Főoldal Előzetesek A Wonka előzetesében nem Timothée Chalamet, hanem Hugh Grant a legnagyobb ász
Előzetesek

A Wonka előzetesében nem Timothée Chalamet, hanem Hugh Grant a legnagyobb ász

Befutott a Wonka új, nagy előzetese, amiben a címszereplő csokiba akarja borítani a világot.

391

Végre lehull a lepel a csokik mágusa, az édességek géniusza, a legkülönlegesebb, legízesebb, legfurább csokigyáros, Willy Wonka életének nagy titkáról: arról, hogy ő is volt gyerek. Aztán fiatalember. Bejárta a világot, útközben egy egész kicsit meglopott egy társai közt igen nyúlánknak számító umpa-lumpát (Hugh Grant), őrült csokikat talált fel és még őrültebb álmokat hajkurászott: arra vágyott, hogy a világjárás véget érjen, ő letelepedjen és megnyithassa bűvös-bájos-ízes-mágikus csokiboltját.

De a szülővárosában sajnos már működik egy csokigyáros trió, amely a legkeserűbb módszerektől sem riad vissza, ha a csokibirodalmát kell megvédenie. Wonka azonban a bajban, a rabságban vagy akár egy gőzmosodában is megőrzi ötletekből kifogyhatatlan jókedvét, és készen áll, hogy bebizonyítsa: a legjobb dolgok az életben egy nagy álommal kezdődnek, és azzal, aki elég szerencsés hozzá, hogy Willy Wonka közelében éljen, bármi megtörténhet. Varázslat és zene, őrült kavarodás és nagy érzelmek, fantasztikus humor és szívmelengető móka – ez árad Wonkából és a róla szóló filmből.

A Warner Bros. csütörtökön megosztotta a Wonka nagy előzetesét. A film a Charlie és a csokigyár, Roald Dahl legikonikusabb és minden idők egyik legkelendőbb gyermekkönyvének közelgő előzményfilmje lesz, amit idén karácsonykor mutatnak be a mozikban. Timothée Chalamet alakítja a címszereplőt, a film pedig azt meséli el, hogyan lett a világ legnagyobb feltalálójából, bűvészéből és csokoládékészítőjéből a ma ismert és szeretett Willy Wonka.

A látványos előzetes mellett bolondos történetnek ígérkezik Wonka kalandja, ami talán nem is olyan nagy meglepetés, ha Paul King, a Paddington-filmek írója és rendezője a készítő. A rendező bevallása szerint “a varázslat és a zene, a zűrzavar és az érzelmek mámorító keverékét hozza el, mindezt mesés szívvel és humorral fűszerezve”.

Megjegyeznénk, hogy az első trailer megjelenése óta a vizuális effektusokat tökélyre csiszolták. A Warner Bros. hajlamos hibázni ebben, de Hugh Grant umpa-lumpa figuráját elnézve nyilvánvaló, hogy változtattak (és vagy javítottak), hiszen a kis termetű karakter most már szinte tökéletes megjelenést kapott. King korábban azt mondta, hogy a színész ideális a szerepre, mert ő “a legviccesebb, legszarkasztikusabb szarházi, akivel valaha találkoztam”.

A Dűne sztárja mellett feltűnik még Hugh Grant, Calah Lane, Keegan-Michael Key, Paterson Joseph, Matt Lucas, Mathew Baynton, Sally Hawkins, Rowan Atkinson, Jim Carter, Olivia Colman, Natasha Rothwell, Rich Fulcher, Rakhee Thakrar, Tom Davis és Kobna Holdbrook-Smith.

A forgatókönyvet Simon Farnaby (Paddington 2) és Paul King írta King története és Roald Dahl által megalkotott karakterek alapján.

A Wonka című filmet 2023. december 14-én mutatják be a hazai mozikban.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Dűne: Második rész
BREAKINGFilmkritikák

Dűne: Második rész kritika

Mint a Messiást, úgy vártuk a Dűne: Második részt, de megérte!

Wonka
Filmek

2023 egyik “legédesebb” filmje, a Wonka hamarosan elérhető lesz az HBO Maxon

Már csak napokat kell várni, hogy felkerüljön a Wonka az HBO Maxra.

Wonka
Filmek

A Wonka tartja magát a box office lista élén

Erős kihívó hiányában a Wonka megnyerte a 2024-es év első hétvégéjét.