x
Close


Közelgő események

Sorozatok

A Werewolf by Night története alapján a Marvel egy Halloween Special projekten dolgozik a Disney+-ra

A farkasember történetét is feldolgozza a Marvel a képernyőn.

A Werewolf by Night története alapján a Marvel egy Halloween Special projekten dolgozik a Disney+-ra
  • PublishedAugust 28, 2021

Állandó visszatérő témája volt az utóbbi időben, hogy a Marvel Studios titokban egy Werewolf by Night történetén alapuló projektet készül elmesélni a Disney+ streamingszolgáltatón. Most azonban ez a titkos projekt megerősítést kapott. Egy szereplőválogatás buktatta le mindezt, miután kitudódott, hogy milyen karaktert keresnek a Halloween Special név alatt futó projektre.

A Marvel Studios a filmek mellett keményen dolgozik sorozatokon is. Év elején elsőként mutatták be a WandaVision című sorozatot, majd tavasszal jött A Sólyom és a Tél Katonája, nyár elején a Loki (ami második évadot is kap), jelenleg pedig a What If…? animációs sorozaton keresztül kapunk betekintést a Multiverzumba. De csőben van a Sólyomszem, a Ms. Marvel, a She-Hulk, a Moon Knight, az Armor Wars, az Ironheart, valamint James Gunn dolgozik még a Guardians of the Galaxy Holiday Special projekten is. De az utóbbi időben arról kaptunk hírt, hogy legalább másik kilenc, eddig még be nem jelentett projekten dolgozik a stúdió. A titkos projektek között egy mindig visszaköszönt, ami a farkasemberről szól.

A The Wrap értesülése szerint a Halloween Special fejlesztés alatt áll a Disney+ streamingszolgáltatóra. A sorozat főszerepére egy harmincas éveiben járó latin-amerikai színészt keresnek. Teljes bizonyossággal kijelenthetjük, hogy a műsor a Werewolf by Night története alapján készül, és már arról is van fogalmunk, hogy melyik történetet vihetik képernyőre.

Erről a képregényről azt kell tudni, hogy a szóban forgó szerepre két karakter is szóba jöhet. Az első, és vitathatatlanul a legismertebb Jack Russell, aki a Marvel Spotlight füzetben debütált a ’70-es évek elején. Ő volt gyakorlatilag a Werewolf by Night képregény főhőse egészen 1977-ig. A képregényben egy Erdélyből származó farkasember történetét mesélik el, aki akkor is képes átváltozni, amikor éppen nincs telihold. A képregény későbbi kiadásában egy Jake Gomez nevű karakter váltotta a korábbi antihőst. Őt a Hopi törzs és mexikói származású tinédzser szerepében mutatták be, mint a megújult farkasembert. Csak megérzés, hogy a készülő Disney+ sorozat melyik karakter történetét dolgozza fel, de a szereplőválogatásból kiindulva Gomez farkasember történetét vehetik alapul a sorozat készítői.

Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.